Γλυκα
Κέικ με φράουλες – είναι τόσο μυρωδάτο και τόσο εύγευστο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Γωγω Λασκαρη – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
4 αβγα
200 γρ ζαχαρη
1 μπεικεν παουντερ
500 γρ αλευρι για ολες τις χρησεις(οχι ολο)
2 βανιλιες
300 γρ φραουλες φρεσκες κομμενες σε κυβακια
Ζαχαρη αχνη για πασπαλισμα
Εκτέλεση
Ψησιμο 180 βαθμους για περιπου 50 λεπτα
Επειδή ήταν πολυ ξερό από πανω, αντί για άχνη, έβαλα μαρμελαδα φραουλας
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Γωγω Λασκαρη – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε άλλη μία εξαιρετική συνταγή που μπορείς να ετοιμάσεις μόνος-η στο σπίτι σου και στο τέλος είναι σίγουρο ότι θα γλείφεις τα δάκτυλά σου.
Καλή σας απόλαυση..
Κέικ με κεράσια και τυρί κρέμα
Υλικά:
180 γρ. μαλακό βούτυρο ή μαργαρίνη
150 γρ. τυρί κρέμα
Ξύσμα λεμονιού από 1 λεμόνι
1 1/4 φλ. ζάχαρη
3 μέτρια αυγά
1 2/3 φλ. αλεύρι
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
100 γρ. κεράσια χωρίς κουκούτσι
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνετε μια φόρμα κέικ με τρύπα στη μέση. Ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν και το κρατάτε κατά μέρος.
Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με το τυρί κρέμα και το ξύσμα λεμονιού, να αφρατέψουν. Προσθέτετε την ζάχαρη και συνεχίζετε για άλλα 5 λεπτά. Προσθέτετε ένα-ένα τα αυγά και χτυπάτε να αναμιχθούν.
Κατεβάζετε την ταχύτητα και προσθέτετε κουταλιά – κουταλιά το αλεύρι (μην παραχτυπήσετε το μείγμα). Σταματάτε το χτύπημα και προσθέτετε τα κερασάκια (τα κόβετε πριν στη μέση). Ανακατεύετε και αδειάζετε στη φόρμα. Ψήνετε στο φούρνο για 50 – 55 λεπτά. Βγάζετε από τον φούρνο και ξεφορμάρετε σε σχάρα να κρυώσει.
Συνταγή: radicio.com