Συνταγές
Κέικ με καρύδα και lime – η γεύση του είναι άλλο πράγμα!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι της κ. Didi Didi – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”
ΥΛΙΚΑ
3 κούπες αλεύρι (κέικ flour είναι το καλύτερο αν υπάρχει)
1 κουταλια σούπας baking powder
2 κούπες ψιλή ζάχαρη
Μισή κουταλιτσα αλάτι
1/4 της κούπας καλαμποκέλαιο
170 γρ βούτυρο
1 1/3 κούπες coconut milk (κονσέρβα)
Μια βανίλια
2 αυγά, μόνο τους κρόκους
6 αυγά, το ασπράδι μόνο
Για το frosting:
1 ολόκληρο πακέτο Φιλαδέλφεια
170γρ βούτυρο (ανάλατο)
Μια βανίλια
5 κούπες ζάχαρη άχνη
1 πακέτο τριμμένη καρύδα
Φουρνος στους 180.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Θα χρειαστείτε 2 στρογγυλά ταψιά διαμέτρου 22cm, τα βουτυρωνουμε να μην κολλήσουν.
Ανακατεύουμε αλεύρι, αλάτι, baking powder σε ένα μπωλ. Αφήστε στην άκρη.
Στο μίξερ θα χτυπήσουμε βούτυρο και ζάχαρο καλά καλά και ρίχνουμε σιγά σιγά το λάδι.
Ρίχνουμε στο μείγμα μας τους κρόκους μέχρι να ανακατευτούν καλά.
Ρίχνουμε την βανίλια
Τώρα σιγά σιγά βάζουμε στο μείγμα μας λίγο από το αλεύρι και λίγο από το coconut milk. Εναλλάξ μέχρι να τελειώσουν και τα δυο και να έχουν ανακατευτεί όλα στο μείγμα.
Σε δυνατο μίξερ (μπορείτε να το κάνετε αυτό πρώτα αν θέλετε) χτυπάμε μαρέγκα να 6 ασπράδια.
Ρίχνουμε την μαρέγκα μας στο μείγμα και ανακατεύουμε με το χέρι προσεκτικά για να διατηρήσουμε την αφράτη μαρέγκα μας.
Διαιρούμε το μείγμα στα ταψιά και απλώνουμε στις άκρες για να μην φουσκώσει στο κέντρο. Ψήνουμε 20’ αλλά δοκιμάστε με οδοντογλυφίδα να είστε σίγουρες.
Αφήστε να κρυώσει 10’ πριν βγάλουμε το κέικ από τα ταψιά μας και μετά αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.
Για το frosting:
χτυπάμε καλά όλα τα συστατικά εκτός από την τριμμένη καρύδα.
Θα αλειψουμε το κέικ μας, απλώνοντας μια στρώση μεταξύ των δυο κέικ και μόλις το καλύψουμε ολόκληρο ρίχνουμε την τριμμένη καρύδα.
Η Συνταγή είναι της κ. Didi Didi – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”