Συνταγές
Ένα υπέροχο αφράτο κέικ με βερίκοκα για το καφεδάκι μας και όχι μόνο – ζηλευτό
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
130γρ βούτηρο
175 γρ ζάχαρη
3 αυγά
240 αλέυρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 κ.γ αλάτι
90 γρ κρέμα γαλακτος
20 βερικοκα κομμενα στην μεση
1 βανίλια
Ξυσμα απο ενα λεμόνι
4 κ.σ ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βουτηρωνουμε καλά και στα πλαινα μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο 22 εκ . Χτυπάμε το βούτηρο με την ζάχαρη να αφρατέψει .Προσθέτουμε και τα αυγά ένα ένα με μια κουταλιά αλέυρι.
Μετα προσθέτουμε το αλάτι την βανίλια το ξύσμα και στο τέλος την κρέμα γάλακτος! Βάζουμε το μείγμα στην φόρμα και απο πάνω βάζουμε τα βερίκοκα!
Πασπαλίζουμε με την ζάχαρη και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 170 βαθμούς περίπου 50 -55 λεπτά ανάλογα τον φούρνο η μέχρι να δοκιμάσουμε με ένα μαχαίρικαι να βγει στεγνο!! Αφήνουμε να κρυώσει καλά!
Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε μαρμελάδα βερίκοκο από επάνω η αχνη ζάχαρη. αυτή την φορά το άφησαμε σκέτο
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν σταματάει..
Φτιάξτε τες όλες είναι συγκλονιστικές!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για κέικ με βερίκοκα στο φούρνο ! Δοκιμάστε το!.
Υλικά
12 βερίκοκα
150 γρ. ζάχαρη
3 αυγά
250 γρ. κρέμα γάλακτος
300 γρ αλεύρι
1 μπέικιν πάουντερ
Λιγο αλάτι
Εκτέλεση
1. Ανακατέψτε το αυγά με τη ζάχαρη. Ρίξτε την κρέμα χωρίς να σταματήσετε το κτύπημα. Προσθέστε αλεύρι, αλάτι και μπέκιν πάουντερ, ανακατέψτε με μια σπάτουλα ή κουτάλι.
2. Καθαρίστε τα φρούτα και κόψτε τα σε μικρές φέτες. Καλύψτε ένα ταψάκι με με ένα φύλλο ψησίματος των 35 x 25 cm. Ρίξτε τη ζύμη, απλώστε ομοιόμορφα, τοποθετήστε τα κομμάτια των φρούτων.
3. Ψήνουμε το κέικ σε 180 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά.