Συνταγές
Υπέροχο πρωινό με το καφεδάκι – κέικ κλασσικό με τέλεια γεύση
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Μαιρη Κεχαγια Σαλωνη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά :
250 γρ. βούτυρο, 2 φλυτζάνες ζάχαρη, 4 αβγά, 1 και 1/4 κούπες γάλα & χυμό πορτοκάλι, 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, (ή απλό με 1 φακελάκι μπέικιν), ξύσμα από 1 πορτοκάλι, 1 πρέζα αλάτι και 8 κουταλιές μερέντα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε πολυ καλά το βούτυρο με ζάχαρη.
Ρίχνουμε ένα- ένα τα αβγά και μετά εναλλάξ αλεύρι, γάλα, χυμό, ξύσμα.
Βουτυροαλευρώνουμε την φόρμα, ρίχνουμε το μισό μείγμα, βάζουμε την μερέντα, (δεν ξέρω τι έκανα λάθος αλλά όλη πήγε στον πάτο της φόρμας και μου κόλλησε) και από πάνω έριξα το υπόλοιπο μείγμα.
Έψησα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 60 λεπτά.
Η συνταγή είναι από Μαιρη Κεχαγια Σαλωνη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τι μενού να κάνω για αύριο; Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση της κάθε συνταγής.
Κέικ μελιού
Συστατικά
- 225 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κτγ. κανέλα σε σκόνη
- 1/2 κτγ. τζίντζερ σε σκόνη
- 225 γρ. ζάχαρη
- 3 αυγά ελαφρά χτυπημένα
- 150 ml. ηλιέλαιο
- 300 γρ. μέλι
- 225 ml. νερό
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160βαθμούς στον αέρα.
- Τοποθετούμε σε μία ορθογώνια φόρμα για κέικ (10×30 εκ.) μία λαδόκολλα την οποία έχουμε αλευροβουτυρώσει.
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, την κανέλα, το τζίντζερ και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
- Προσθέτουμε στο μπολ τα αυγά, το ηλιέλαιο, 225 ml. νερό (κρύο) και το μέλι.
- Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός μέχρι το αλεύρι να διαλυθεί, (το μείγμα θα είναι νερουλό).
- Ρίχνουμε το μέιγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 1 ώρα και 35 λεπτά.
- Αφαιρούμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει στη φόρμα για 20 λεπτά και μετά το αναποδογυρίζουμε σε μία σχάρα.