Συνταγές
Κέικ μελιού ή αλλιώς Πεντανόστιμη Τούρτα Medovic !
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Delicious Recipes
Υλικά
-3,5 κούπες αλεύρι περίπου (560 γρ.) + 0,5 κουταλάκι σούπας για προσθήκη (συνολικά 640 γραμ. αλεύρι )
-Μέλι 3 κσ ή 150 γρ.
-1 φλιτζάνι ζάχαρι ή 220 γραμ.
-3 αυγά
-Βούτυρο 100 γρ. (ή μαργαρίνη)
-Σόδα 1,5 κγ
-Αλάτι 1 πρέζα
Για την κρέμα:
-1 ζαχαρούχο γάλα
-200γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Θα ξεκινήσουμε την συνταγή, βάζοντας ένα μπώλ πάνω από μία κατσαρόλα στην οποία θα βράζει λίγο νερό. Θα προσθέσουμε στο μπωλ το βούτυρο 100 γρ. και την ζάχαρι 220 γρ. και θα ανακατέψουμε με τον αναδευτήρα έως ότου λιώσουν καλά.
Συνεχίζουμε ρίχνοντας στο μπωλ τα αυγά και αφού τα ανακατέψουμε θα ρίξουμε και τα 150 γρ. από το μέλι.
Ρίχνουμε την σόδα και την 1 πρέζα αλάτι και ανακατεύουμε για περίπου 10 έως 15 λεπτά.
Βγάζουμε το μπώλ πάνω από την κατσαρόλα με το ζεστό νερό, και ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι των 560 γρ. ανακατεύοντας με τη μαρίζ. Ετσι η ζύμη μας είναι έτοιμη.
Πασπαλίζουμε το τραπέζι με λίγο αλεύρι και αδειάζουμε την ζύμη από το μπωλ. Θα ζυμώσουμε ώστε η ζύμη να μην γίνει πολύ σφιχτή και της δίνουμε ένα σχήμα ρολό, το οποίο θα κόψουμε σε 8 έως 9 ίσα τεμάχια.
Από αυτά τα τεμάχια της ζύμης θα φτιάξουμε μπάλες τις οποίες θα ανοίξουμε σε φύλλα με τον πλάστη σε έαν τραπέζι με λίγο αλύερι και κατόπιν με ένα πηρούνι θα τρυπήσουμε τα φύλλα σε όλη την επιφάνεια. Τα φύλλα της ζύμης αυτά, θα τα βάλουμε να ψηθούν σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 5 έως 7 λεπτά. Είναι καλό να αφαιρέσουμε το αλεύρι κατόπιν από τα φύλλα με το πινέλο πριν τα ψήσουμε.
Βάζουμε πάνω από τα ψημένα φύλλα ζύμης την στρογγυλή φόρμα διαμέτρου περίπου 22 εκ. και με το μαχαίρι την κόβουμε περιμετρικά. Τα κομμάτια της ζύμης που θα απομείνουν τα κρατάμε σε κλειστό φούρνο έως ότου ξεραθούν καλά. Ετσι έχουμε φτιάξει μέχρι στιγμής περίπου 8 πίτες από τη ζύμη μας.
Το επόμενο βήμα είναι η παρασκευή της κρέμας. Σε ένα μπωλ θα ρίξουμε τα 200 γρ. βούτυρου και τα χτυπάμε με το μίξερ. Οταν θα έχει κάπως αφρίσει το βούτυρο θα προσθέσουμε σταδιακά το ζαχαρούχο γάλα και θα συνεχίσουμε το χτύπημα. Θα ανακατέψουμε λίγο με τη μαρίζ.
Απλώνουμε μία πίτα της ζύμης στο τραπέζι πάνω από ένα φύλλο χαρτιού ειδικού για κέικ και ρίχνουμε με τη μαρίζ την κρέμα. Στη συνέχεια βάζουμε την φόρμα πάνω από την πίτα ζύμης και απλώνουμε την κρέμα ομοιόμορφα. Βάζουμε από πάνω την επόμενη πίτα και ακολουθούμε αυτή την ίδια διαδικασία για όλες, δημιουργώντας έτσι μία στοίβα από τις πίτες της ζύμης.
Βγάζουμε την φόρμα και με τη μαρίζ απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια του κέικ την κρέμα.
Παίρνουμε τα κομμάτια της ζύμης που αφήσαμε να ξεροψηθούν στο φούρνο και τα χτυπάμε στο multi. Με αυτό το τρίμα θα πασπαλίσουμε το κέικ σε όλη του την επιφάνεια.
Αφήνουμε το κέικ τώρα στο ψυγείο για περίπου 1 έως 2 ώρες και είναι έτοιμο να το σερβίρετε.
Καλή απόλαυση!
Δείτε την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί:
Η συνταγή είναι από το κανάλι Delicious Recipes