Συνταγές
Κέικ λεμονιού….Θεϊκό!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι της κ.Vana Zouka – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ“.
ΥΛΙΚΑ
Ενα πακετο βουτυρο 250 γρ
2 φλ. τσ ζαχαρη
χυμος απο 2-3 λεμονια (εβαλα 3)
ξυσμα απο 1 λεμονι (εβαλα απο 2)
5 αυγα
450 γρ αλευρι γ.ο.χ (ή αλευρι που φουσκωνει μου του)
4 κουτ. γλ. μπεικιν (εαν δεν βαλουμε αλευρι που φουσκωνει)
1 βανιλια
απο πανω εκανα ενα γλασο με 2 φλ τσ ζαχαρη αχνη
1 κουτ. σ. βουτυρο λιωμενο και 4-5 κουτ. σ. χυμο λεμονιου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πασπαλισα με ξυσμα λεμονιου και λιγες φλουδες λεμονιου γλυκο που ειχα στο βαζο μου.
Αλειψα ενα ταψακι (ή μια φόρμα) με λιγο βουτυρο, πασπαλισα με λιγο αλευρι και αναψα τον φουρνο να ζεσταθει στους 170.
Μετα εβαλα το βουτυρο με την ζαχαρη στο μιξερ και χτύπησα εως να λιωσει η ζαχαρη και να φουσκωσει το μειγμα (περιπου 10 λεπτα).
Προσθεσα τα αυγα ενα ενα, την βανιλια, το ξυσμα, τον χυμο λεμονιου και τελος το αλευρι σιγα σιγα ανακατευοντας να ανακατευτει το μειγμα καλα.
Εριξα το μειγμα στο ταψι και το εβαλα στον ζεστο φουρνο στην προτελευταια θεση για 50 λεπτα περιπου (ελεγχουμε και με το μαχαιρι).
Αφου φουσκωσε και εγινε το κεικ, το εβγαλα σε μια σχαρα να κρυωσει.
Στο μεταξυ σε ενα μπολ ανακατευω την αχνη με το βουτυρο λιωμενο και τον χυμο λεμονιου εως να λιωσει η αχνη και να γινει μια κρεμα ( τον χυμο λεμονιου δεν τον βαζουμε ολο με την μια, αλλα κουταλια κουταλια γιατι μπορει να αραιωσει το γλασο πολυ μετα! Εαν συμβει αυτο προσθεστε κιαλλη αχνη).
Ελουσα το κεικ με το γλασο και πασπαλισα απο πανω με λιγο ξυσμα λεμονιου ακομη.
Κοβω το κεικ οταν κρυωσει το γλασο και σταθεροποιηθει.
Η Συνταγή είναι της κ.Vana Zouka – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ“.