Υλικά
για την επικάλυψη
3 κ. σ. μαργαρίνη
1/3 κούπας αλεύρι
1/3 κούπας ψιλοκομμένα καρύδια
2 κ. σ. ζάχαρη
2 κ. σ. καστανή ζάχαρη
1/4 κ. γ. κανέλα
1/4 κγ αλάτι
1/4 κ.γ. baking powder
τη γέμιση
1 κούπα ψιλοκομμένα καρύδια
2 κ.σ. ζάχαρη
2 κ. σ. καστανή ζάχαρη
1 κ.γ. κανέλα
1 κ. σ. κακάο
για το κέικ
3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 βανίλια
1 κούπα σπορέλαιο
1 2/3 κούπας ζάχαρη
5 αβγά μέτρια
1 κούπα γιαούρτι
Εκτέλεση
Ξεκινάμε φτιάχνοντας την επικάλυψη.
Βάζουμε σε κατσαρολάκι τη μαργαρίνη να λιώσει.
Όταν είναι έτοιμη,προσθέτουμε μέσα όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
Βάζουμε στο ψυγείο.
Σε μπολ ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά της γέμισης.
Ετοιμάζουμε το μείγμα του κέικ.
Ανακατεύουμε σε μικρό μπολ το αλεύρι με τη βανίλια.
Χτυπάμε σε άλλο μπολ με το μίξερ,στη μεσαία ταχύτητα,το λάδι με τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά,ρίχνοντας μαζί με κάθε αβγό και μια
κουταλιά από το αλεύρι.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε στο μείγμα
εναλλάξ το αλεύρι με το γιαούρτι.
Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψάκι με διάμετρο 30 εκ. και αδειάζουμε
μέσα το 1/3 από το μείγμα του κέικ.Το στρώνουμε όμορφα με μια σπάτουλα.
Πασπαλίζουμε από πάνω τη μισή από τη γέμιση.
Αδειάζουμε άλλο 1/3 από το μείγμα του κέικ,ισιώνουμε και πασπαλίζουμε
το υπόλοιπο μισό τη γέμισης.
Τέλος,αδειάζουμε στο ταψάκι μας το υπόλοιπο 1/3 από το μείγμα του
κέικ και ισιώνουμε την επιφάνεια.
Με μια σπάτουλα που να φτάνει μέχρι τον πάτο του ταψιού,σχηματίζουμε
κύκλους στη ζύμη,χωρίς να τη σηκώσουμε καθόλου,μέχρι να τελειώσουμε
με όλο το κέικ.
Βγάζουμε από το ψυγείο το μείγμα της επικάλυψης και το τρίβουμε πάνω
στο γλυκό μας με το χέρι.
Πατάμε ελαφρά αν χρειάζεται,για να βυθιστεί μέσα στο γλυκό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C,με αντιστάσεις
πάνω κάτω για περίπου 45 λεπτά.
Δοκιμάζουμε το κέικ βυθίζοντας στο κέντρο του ένα μαχαίρι.
Αν βγει καθαρό,βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο και το αφήνουμε να
σταθεί για 10 λεπτά.
Στη συνέχεια βγάζουμε σε σχάρα να κρυώσει εντελώς.
ΣΗΜ:Δεν ξεχνάμε το φλουρί!!