Συνταγές
Απλό κέικ με υλικά που πάντα θα βρείτε στο σπίτι – μάλιστα μπορεί να σιροπιαστει να γίνει ακόμη καλύτερο!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Olha Pazyuk – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 ποτυρι χοντρό σιμιγδάλι
1 ποτυρι ζάχαρη
1 ποτυρι νερό
1/2 ποτυρι σπορέλαιο
1 ποτυρι αλεύρι
10γρ μπεϊκιν παουντερ
3 κουτ.σουπας κακαο
Βανίλια και λίγο αλάτι
Ποτυρι 250 μλ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατευουμε σιμιγδάλι με νερό και αφήνουμε στην άκρη για μισή ώρα για να φουσκώσει. Μετά προσθέτουμε σπορέλαιο, ζάχαρη και ανακατεμένα στερεά υλικά. Αδειάζουμε σε φόρμα 22-24 εκατ.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς περίπου 45 – 50 λεπτά στις αντιστάσεις.
Επικάλυψη
3κουτ.σουπας κακαο
2 κουτ.σουπας ζάχαρη
2 κουτ.σουπας σπορέλαιο
4 κουτ.σουπας νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατευουμε όλα τα υλικά και βάζουμε στην φωτιά να βράση περίπου 1 λεπτό. Αφήνουμε να κρυώσει και ρίχνουμε πάνω στο κεΐκ.
Η Συνταγή είναι από Olha Pazyuk – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.
Η μαγειρική δεν σταματά! Προτείνουμε να δοκιμάσετε τη συνταγή για κέικ ανάμεικτο σοκολάτα- βανίλια γλασσαρισμενο με γκαναζ μαύρης σοκολάτας!
Η Συνταγή είναι της κ. Dimitra Dimitra – “Χρυσές Συνταγές”
ΥΛΙΚΑ
1 φαρινα
1/2 φλυτζανι βουτυρο
1φλυτζανι εβαπορε αραιωμενο
4 αυγα
3 βανιλιες
4 με 5 κ.σουπας κακαο αγλυκο.
Ξυσμα πορτοκαλιου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπαμε στο μιξερ το βουτυρο, τη ζαχαρη, τα αυγα προσθετουμε τις βανιλιες το γαλα και το αλευρι, ανακατευοντας στη χαμηλη ταχυτητα.Βαζουμε το μισο και λιγο παραπανω απο το μιγμα σε βουτυρωμενη και αλευρωμενη φορμα και στο υπολοιπο προσθετουμε το κακαο και το βαζουμε κι αυτο μεσα στη φορμα.Ψηνουμε στους 170 για 55 περιπου λεπτα.Οταν κρυωσει το περιχυνουμε με την γκαναζ αφου χλιαρινει.
Γκαναζ
1κουβερτουρα
2κ.σουπας αχνη
1 βανιλια
1/2 φλυτζανι γαλα
1κ.σουπας βουτυρο
Βαζουμε σ ενα κατσαρολακι ολα τα υλικα να ομογενοποιηθουν σε χαμηλη φωτια, ανακατευοντας και οταν αποσυρουμε, προσθετουμε το βουτυρο και ανακατευουμε.Μολις κρυωσει ελαφρα περιχυνουμε το κεικ!
Η Συνταγή είναι της κ. Dimitra Dimitra – “Χρυσές Συνταγές”