Συνταγές
Κάτι διαφορετικό – Τσουρέκι βασιλόπιτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Πετρινα Μπαρδανη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
650 γρ αλεύρι οχ
40 γρ μαγιά φρεσκια
130 γρ ζάχαρη
200 μλ κρέμα γάλακτος 22% κρατάμε 1 κσ για το αλειμα
50 μλ γάλα εβαπορε αδιαλυτο
2 αυγά μέτρια + 1 ασπραδι
1 κ γλ κακουλέ.1 κ γλ μαχλεπι.μια βανίλια μια πρέζα αλατι
Ξύσμα από 2 μικρά μανταρίνια 1 πορτοκάλι και 1 λεμόνι πράσινο
4 κσ αραβοσιτελαιο
Αλειμα 1 αυγό 1 κσ κρέμα γαλακτος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε την κρέμα το γάλα την ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκια να ζεσταθεί ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη αδειάζουμε στο μπολ δοκιμάζουμε να μην είναι καυτό
Βάζουμε την μαγιά ανακατεύουμε βαζουμε όλα τα μπαχαρικά + ξύσμα τα αυγά ανακατεύουμε και βάζουμε λίγο λίγο το αλεύρι και ζυμωνουμε αδειάζουμε στον μπαγκο ζυμωνουμε καλά η ζύμη είναι ελαφρός κολλώδες βάζουμε ένα ένα το αραβοσιτελαιο
Ζυμωνουμε την βάζουμε σε λαδωμένο μπολ σκεπάζουμε και αφήνουμε φουσκώσει και να διπλασιαστει.
Βάζουμε σε τσερκι 26 εκ λαδόκολλα στον πάτο και στα πλαϊνά χωρίζουμε την ζύμη στην μέση πλάθουμε κορδόνι το στρίβω όσο η περίμετρος του τσερκι βάζουμε το κορδόνι περιμετρικά κάνουμε το υπόλοιπο ζυμάρι μπάλα (βάζουμε το κέρμα )
Βάζουμε στο κέντρο σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκωσει.οταν έχει φουσκώσει ανάβουμε το το φούρνο στους 170 β αντίστασης χτυπάμε το αυγό με την κρέμα αλείφουμε την βασιλόπιτα
Από εδώ και πέρα στολίζουμε όπως μας αρέσει είτε με σουσάμι ζαχαρωτά.
Μπορείτε να κάνετε χυλό: 50 γρ αλεύρι 1 κσ ζάχαρη μια βανίλια νερό έβαλα λίγο λίγο μέχρι να γίνει ένας αρκετα παχυρευστος χυλός
Το βάζουμε σε ειδικό μπουκαλάκι ζαχαροπλαστικής με λεπτή μύτη και γράφουμε τα σχέδια.
Ψήσιμο για 40 λεπτά περίπου.
Η Συνταγή είναι από κ. Πετρινα Μπαρδανη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.