Συνταγές
ΙΤΑΛΙΚΗ ΤΟΥΡΤΑ CANNOLO ΜΕ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “ΝατάCooking Tips’ Σπιτικάσας”
ΥΛΙΚΑ
160 γρ αλευρι
1 κ σ κακαο
2 κ σ ζαχαρη
1 κ σ βουτυρο λιωμένο
1 ασπράδι
1/2 κ γ αλατι
1 κ γ κανέλα
3-4 κ σ κρύο νερο εαν χρειαστει
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατευουμε ολα τα υλικα μαζι μέχρι να γίνει μια ωραια ζύμη.
Την κανουμε μπαλίτσα, την σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφηνουμε στο ψυγειο μια ώρα.
Προθερμαίνουμε τον φουρνο στους 180c, στρωνουμε λαδόκολλα σε μια λαμαρίνα.
Περνούμε την ζύμη την κοβουμε στα 4, ανοιγουμε σε λεπτό φύλλο, (4 φύλλα το σύνολο),πάνω σε αλευρωμένη επιφανεια.
Ψηνουμε το κάθε φύλλο για 15 λεπτα.
Αφηνουμε να κρυώσουν.
Τα φύλλα γίνονται 24c εως 28c περιπου.
ΣΑΝΤΙΓΙ
Για την σαντιγί
ΥΛΙΚΑ
500 ml κρεμα γάλακτος
3 κ σ ζαχαρη κρυσταλλική
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ριχνουμε στον κάδο του μιξερ την κρεμα γάλακτος, αρχίζουμε το χτύπημα, και σε 2-3 λεπτα μετα προσθετουμε την ζαχαρη.
ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ
Με απλα υλικά, βανίλια η σοκολάτα!
Για 1 μεγάλη τούρτα
ΥΛΙΚΑ
1 λιτρο γαλα
2 αυγά
6 κ σ αλευρι
200 γρ ζαχαρη
3 βανίλιες
150 γρ κουβερτούρα
200 γρ κεγε
( ο κεγες ειναι η ιταλική σαντιγί, γίνετε απο ασπράδια, και σιρόπι πολύ πηχτό )
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κοσκινιζουμε το αλευρι το βαζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα καιριχνουμε τα αυγά,ανακατευουμε και ριχνουμε ενα ποτηρι κρύο γαλα.
Σε ενα άλλο σκευος βαζουμε το γαλα να βράσει.
Οταν ειναι ετοιμο το ριχνουμε στο άλλο σκευος.
Συνεχιζουμε να το ανακατευουμε, και το βαζουμε στην φωτιά να πήξει, και ριχνουμε τις βανίλιες και
την κουβερτούρα ψιλόκομενη, και ανακατευουμε να ενωθουν.
(εδώ μπορουμε να την αφήσουμε ως έχει χωρίς την σοκολάτα, για κρεμα βανίλια).
Μόλις ειναι έτοιμη προσθετουμε και τον κεγε.
Αφήνουμε να κρυώσει, και μετα στρωνουμε την τούρτα μας!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “ΝατάCooking Tips’ Σπιτικάσας”