Συνταγές
Ωραιότατα και λαχταριστά ατσμά – ζύμη για πεντανόστιμα ψωμάκια, που φτιάχνονται εύκολα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από ‘Αννα Αννούλα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
600 γρ. χλιαρό γάλα
300 γρ. ηλιέλαιο
3 κτσ. ζάχαρη
1,5 κτσ. αλάτι
2 πακέτα, (50 γρ.) φρέσκια μαγιά ή δύο φακελλάκια ξερή
2 αυγά, (ασπράδι μέσα στην ζύμη, και οι κρόκοι για επάλειψη από πάνω με μια κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος ή γάλα ή νερό)
1 κιλό +1 μικρό ποτήρι αλεύρι γοχ.
Γέμιση τυρί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ ΑΤΣΜΑ
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά. Θέλουμε μαλακή ζύμη. Περιμένουμε 1 ώρα και μετά κάνουμε 30 “ψωμάκια” και μέσα βάζουμε ότι θέλουμε.
Μετά τα βάζουμε στο ταψί και τα καλύπτουμε με σελοφάν η μία σακούλα και περιμένουμε ξανά το λιγότερο μισή ώρα.
Αλείφουμε με τον κρόκο που έχουμε χτυπήσει με σταγόνες νερό, ρίχνουμε και λίγο σουσάμι και ψήνουμε περίπου στους 180-190 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Η Συνταγή είναι από ‘Αννα Αννούλα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Είναι από τα φαγητά που χαίρεσαι να τα φτιάχνεις και να τα απολαμβάνεις με παρέα ή και μόνος σου.
Ιδέα για φανταστικά ρολάκια με αφράτη ζύμη και γέμιση με ότι τραβάει η όρεξή σας.
Η Συνταγή είναι από κ. Maria Filintatzi – “Χρυσές Συνταγές”.
Υλικά για την ζύμη:
2 ποτήρια γάλα χλιαρό
1 αυγό
2 φακελάκια ξερή μαγιά
1 ποτήρι ηλιέλαιο
1 κτγ. αλάτι
1 κτσ. ζάχαρη
αλεύρι όσο χρειαστεί για να γίνει μια μαλακή ζύμη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Την αφήνουμε να φουσκώσει περίπου 1 ώρα και ύστερα την χωρίζουμε στην μέση και ανοίγουμε δύο φύλλα.
Βαζουμε την γέμιση να πάει παντού.
Φέτα γραβιέρα και πολύχρωμες πιπεριές, κλείνουμε σε ρόλο και κόβουμε σε μέτριες φέτες.
Τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα τα αφήνουμε να φουσκώσουν πάλι και μετά τα αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε στους 180 βαθμούς με αέρα μέχρι να ροδίσουν.
Η Συνταγή είναι από κ. Maria Filintatzi – “Χρυσές Συνταγές”.