Συνταγές
Μία δροσερή και πολύ νόστιμη σαλάτα ….που σε χορταίνει
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Olha Pazyuk – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
4 μέτρια βρασμένα παντζάρια
2 μέτρια ωμά καρότα
2 πράσινα μήλα
1κουτ.σουπας μηλοξιδο
Αλάτι και πιπέρι
Σως γιαουρτιού
1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι + 1κουτ.σουπας μαγιονέζα + λίγη πικάντικη μουστάρδα + αλάτι και πιπέρι
Και λίγο ξυσμα από λεμόνι
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Κόβουμε τα παντζάρια και μήλα σε κύβους ,καρότα τρίβουμε στο χοντρό τρίφτη. Και στρώνουμε πρώτα τα παντζάρια μετά καρότα ανακατεμένα με μηλοξιδο, μήλα και από πάνω σως γιαουρτιού.
Δεν ανακατευουμε όταν είναι να φάμε περνουμε με το κουτάλι από πάνω μέχρι κάτω. Και μην ξεχνάμε να αλατοπιπερώνουμε κάθε στρώση εκτός μήλα.
Η Συνταγή είναι από Olha Pazyuk – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η μαγειρική δεν σταματά! Προτείνουμε να δοκιμάσετε τη συνταγή για θρεπτική και Δροσερή Σαλάτα Γλυκοπατάτας!
ΥΛΙΚΑ
1200gr γλυκοπατάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
1 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Για τη σως
5 μικρά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1 μικρό τσαμπί σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
3 κ.σ. λευκό ξίδι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. μέλι
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 200 oC.
Τοποθετούμε τα κομμάτια πατάτας σε λαδόκολλα, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι.
Ψήνουμε για 30 – 35 λεπτά μέχρι να αποκτήσουν οι πατάτες ένα χρυσό χρώμα.
Τοποθετούμε τις πατάτες σε θερμοκρασία δωματίου.
Αναμιγνύουμε καλά τα υλικά της σως και περιχύνουμε τις πατάτες μόλις αυτές έχουν κρυώσει.
Καλή σας απόλαυση!