Συνταγές
Θεϊκή τούρτα καραμέλα που θα εντυπωσιάσει και τον πιο απαιτητικό
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou – “Χρυσές Συνταγές”.
ΥΛΙΚΑ
Για το παντεσπανι
250 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
3/4 της κούπας κακάο
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. αλάτι
1 κούπα ζάχαρη
2 κ.γ. εσάνς βανίλιας
3 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 1/2 κούπα γάλα πλήρες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°…
Βουτυρώνουμε- αλευρώνουμε (ή πασπαλίζουμε με κακάο) 3 ταψάκια 26 εκατοστών στρογγυλά
Καλύπτουμε τους πάτους με λαδόκολλα.
Σε ένα μπολ Αναμειγνύουμε το αλεύρι,το μπέικιν, το κακάο και το αλάτι. Αφήνουμε στην άκρη.
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη στη δυνατή ταχύτητα ώσπου να αφρατέψουν 4-5 λεπτά…
Ρίχνουμε τη βανίλια.
Μετά ρίχνουμε τα αυγά ένα ένα και χτυπάμε ξανά.
Βάζουμε το μίξερ στο χαμηλό και προσθέτουμε το αλεύρι με τα υπόλοιπα υλικά που είχαμε βάλει στην άκρη σε τρεις δόσεις εναλλάξ με το γάλα (αυτό σε δυο δόσεις) μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά, όχι παραπάνω.
Μοιράζουμε το μείγμα στα ταψάκια και ψήνουμε μέχρι το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό. Γύρω στα 20′ ανάλογα με το φούρνο….
Σιρόπι
1 κούπα νερο
1/2 κουπα σιροπι καραμελας παχυρευστο
Κρεμα Καραμέλα
2 φακελάκια Garni βανίλια
1 φακελάκι κρέμα στιγμής Γιώτης καραμέλα
750 γρ.γάλα φρέσκο
1 καραμελωμένο ζαχαρουχο
Σιρόπι..
Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι σε ένα κατσαρολάκι και τα βράζουμε μέχρι να λιώσει η καραμελα….
Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει
Κρέμα..
Στο μπολ του μίξερ βάζουμε το γάλα,το γκαρνί και την κρέμα στιγμής και τα χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν και να φουσκώσουν.
Προσθέτουμε την καραμελα χτυπάμε λίγο ακόμα,και βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο
Στήσιμο..
Σε εναν δισκο βάζουμε το ένα παντεσπάνι και το σιροπιαζουμε , Βάζουμε από πάνω κρέμα ,ξανά παντεσπάνι,σιρόπι,κρεμα και επαναλαμβανουμε το ιδιο και με το τριτο παντεσπανι…..
Γαρνίρω με σιροπι καραμέλας παχυρευστο και νιφαδες σοκολατας…..
Η Συνταγή είναι από κ. Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou – “Χρυσές Συνταγές”.