Συνταγές
Θεσπέσιο και λαχταριστό μιλφέιγ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Λατρεμένο γλυκάκι που όποιος το βλέπει θα το ζηλέψει..
ΥΛΙΚΑ
Για την κρέμα…
3 αυγά
1 λίτρο γάλα φρέσκο
1 κουπα ζάχαρη
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.σ. εσάνς βανίλιας
3 κ.σ. βούτυρο τύπου Κέρκυρας
Σαντιγί:
400 gr γαλα
2 φακ. Garni
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε 3 κούπες γάλα μαζί με τη βανίλια και τη ζάχαρη.
Χτυπάμε σε μπολ τα 3 αυγά μέχρι να φουσκώσουν και ρίχνουμε λίγο λίγο μέσα την μια κούπα γάλα που κρατήσαμε….
Συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά το αλεύρι.
Μόλις διαλυθεί καλά και γίνει το μίγμα κρεμώδες παίρνουμε λίγο λίγο από το καυτό γάλα και το ρίχνουμε στο μπολ.
Αδειάζουμε όλο το μίγμα στην κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά βράζουμε την κρέμα ανακατεύοντας συνεχώς με αυγοδάρτη, μέχρι να πήξει και να κάνει φουσκάλες…
Μολις ειναι ετοιμη την βγάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο…. Αδειάζουμε την κρέμα σε ένα μπολ και την σκεπάζουμε με μία μεμβράνη φροντίζοντας να ακουμπάει πάνω στην κρέμα.
Βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες μέχρι να κρυώσει πολύ καλά.
Για τη βάση…
1 συσκευασία σφολιάτα
άχνη για πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C στον αέρα.
Απλώνουμε τις σφολιάτες μας στον πάγκο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη από τη μία πλευρά, έτσι ώστε να καραμελώσει όταν ψηθει και να μην απορροφήσει υγρασία από την κρέμα μας…. με ένα πιρούνι κάνουμε τρύπες στη σφολιάτα μας.
Η κάθε σφολιάτα πτεπει να βγάλει 8 κομμάτια, έτσι κόβουμε στη μέση και τις δύο σφολιατες, και μετά στα 4.
Στρώνουμε λαδόκολα σε 2 ταψιά και βάζουμε τις σφολιάτες με την πλευρά που πασπαλίσαμε προς τα κάτω. Πασπαλίζουμε παλι με λίγη άχνη τις ξανατρυπαμε και ψήνουμε για 20 λεπτά. Όταν είναι έτοιμες, αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μίξερ χτυπάμε το παγωμένο γαλα με την garni μέχρι να αφρατέψει και να γίνει σαντιγί,
Μόλις είναι έτοιμη προσθετουμε σιγα σιγα και την κρεμα που εχουμε στο ψυγειο και τις χτυπάμε ελαφρά να ομογενοποιηθουν.
Στρωνουμε σε ένα πυρέξ τα κομμάτια σφολιατας, ρίχνουμε την μισή κρέμα, βαζουμε άλλη μια στρώση με σφολιατα και τελειώνουμε πάλι με κρέμα…. τα κομμάτια που μας έχουν περισεψει τα σπάμε με το χερι μας και γαρνιρουμε το γλυκό….τελειώνουμε με αχνη ζάχαρη….
Η Συνταγή είναι από κ. Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.