Συνταγές
Θεική Κοτόπιτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι της κ.Ελευθερία Παρασχέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
2 στήθη κοτόπουλο
3 κουταλιες βούτυρο
3 κουταλιες κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
1 κούπα ψιλοκομμένο ζαμπόν
1/2 κούπα μανιτάρια ψιλοκομμένα
Αλατι καινοοπερι
3 κουταλιες ψιλοκομμένο μαϊντανό
1/2 κούπα κρασι λευκό
Για την σάλτσα
4 κουταλιες βούτυρο
4 κουταλιες αλεύρι
2 κούπες ζουμί απο το κοτόπουλο
2 κροκάδια
4 κουταλιες κρεμα γαλακτος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε δυο στήθη κοτόπουλο με λιγο αλατι. Τα Ψιλοκοβουμε. Πρεπει να ειναι περίπου 3 κούπες.
Ετοιμάζουμε την σάλτσα: λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το αλεύρι . Κατεβάζουμε απο τη φωτια και προσθέτουμε σιγα σιγα το ζουμί ανακατευοντας ζωηρά. Ξαναβάζουμε στην φωτια και ανακατευουμε μέχρι να πήξει. Ρίχνουμε ενα ενα τα κροκάδια και την κρεμα γαλακτος ανακατευοντας ζωηρά.
Βάζουμε σε κατσαρόλα το βούτυρο και το κρεμμύδι και σοτάρουμε. Ριχνουμε κοτόπουλο ζαμπόν μανιτάρια και σοτάρουμε. Σβήνουμε με το κρασι ρίχνουμε τιν μαϊντανό το αλατι πιπέρι και σιγοβράζουμε. Κατεβάζουμε απο την φωτια και ρίχνουμε την σάλτσα. Η συνταγη ειναι της Βέφας.
Για την ζύμη
600γρ αλεύρι σκληρο
1 φλυτζανακι λάδι
Λιγο αλατι
Νερο όσο παρει.
Ανοίγουμε δυο λεπτα φύλλα ζύμης. Λαδώνουμε ενα ταψάκι απλώνουμε το ενα φύλλο ξανά λαδώνουμε και απλώνουμε και το δεύτερο φύλλο. Ρίχνουμε την γέμιση και απλώνουμε αλλα δυο λεπτα φύλλα με τον ίδιο τροπο πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στους 180.
Η Συνταγή είναι της κ.Ελευθερία Παρασχέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ“.