Συνταγές
Θα τρέξεις να την φτιάξεις χωρίς δεύτερη σκέψη… Πεντανόστιμη κοτόπιτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Γιώργος Κρεουζης Αγγελικη Πετρακη – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.
Τόσο γευστική τόσο νόστιμη !!Τρελάθηκαν τα στόματα και οι ουρανίσκοι..
ΥΛΙΚΑ
Ένα πακέτο φύλλο σφολιάτας
6 φιλέτα κοτόπουλου ψημένα που είχαν περισσέψει ( και μαριναρισμενα )στο αντικολλητικό
1πιπερια Φλωρίνης
1κρεμμυδι
Λίγο παπρικα
Λίγο κάρυ
1κρεμα γάλακτος μικρή
Πιπερι
3 χούφτες κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας
Ζαμπόν περίπου μία χούφτα σε κύβους η μπέικον ότι σας αρέσει (πχ Ζαμπονακι)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα φιλέτα τα μαδαμε σε ένα μπωλ.
Σε ένα τηγανι με λίγο λάδι τσιγαριζουμε και μαριναρουμε καλά την πιπεριά με το κρεμμύδι
Μετά τα ρίχνουμε στο κοτόπουλο πάνω μαζί με το λαδακι τους που είχαν τσιγαριστει αυτά
Ρίχνουμε πάπρικα λίγο,πιπέρι,ισα ίσα κάρυ,τυρί και μια μικρή κρέμα γάλακτος
Ανακατευουμε πολύ καλά την γέμιση
Θα μπορούσαμε να είχαμε βάλει μανιτάρια
Χώριζουμε την γέμιση στα δύο
Μετά πήραμε το ένα φύλλο σφολιάτας το άνοιγουμε λίγο με τα χέρια κιαλλο να πλατύνει και βάζουμε στην μια του μεριά αρκετή γέμιση
Κλείνουμε με την άλλη του μεριά και τις άκρες τις γύριζουμε προς τα μέσα
Έτσι κάνουμε και με το άλλο φύλλο σφολιάτας
Βγάζουμε δύο μεσαίες κοτόπιτες των 6 κομματιών
Στρώνουμε λαδόκολλα βάζουμε επάνω την πίτα και με ένα πηρούνι στην μέση την τρυπαμε
Άλειφουμε με ένα αυγό αραιωμένο με νερό τις Πιτουλες και ψηνουμε σε προθερμασμαινο φούρνο στους 180
Αφού βουτυρωσετε ένα ταψακι το ένα φύλλο όλη την γέμιση και να κλείσετε από πάνω με το άλλο!!Δηλαδή μια μεγάλη
Η Συνταγή είναι από κ. Γιώργος Κρεουζης Αγγελικη Πετρακη – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.