Γλυκα
Πολύ ωραίο κέικ πετυχημένο τούμπανο με άρωμα βανίλιας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Theodosia Halvatzh – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
4 αυγά
1 μιση κουπα ζάχαρη 1 κουπα καλαμποκελαιο 1 κουπα φαντα πορτοκαλάδα με ανθρακικό 2 μισή κούπες αλεύρι ανακατεμένο με ένα μπέικιν και μια βανίλια.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπαμε 7 λεπτά τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατεψουν ρίχνουμε το λάδι και στην συνέχεια το αλεύρι με όλα μέσα και τη φαντα
Ψήνουμε σε προθερμασμενο φουρνο αντιστάσεις στους 175 βαθμούς για 50 με 55 περίπου λεπτά ο καθένας ξέρει το φούρνο του
Η Συνταγή είναι από Theodosia Halvatzh – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς..
Ρίξε μια ματιά σε άλλη μία εξαιρετική πρόταση για να το φτιάξεις και σίγουρα θα είναι εξαιρετικό – Κέικ Πορτοκαλί
Η Συνταγή είναι από κ. Elias Sakkis – “ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΛΙΓΑ ΥΛΙΚΑ”.
ΥΛΙΚΑ
1 ολόκληρο πορτοκάλι
3 αυγά
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 φλιτζάνια αλεύρι ό.χ.
1 φλιτζάνι (τσάι) καλαμποκιού φυτικού ελαίου
1 κουτάλι (σούπα) μπέικιν πάουντερ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόψτε το πορτοκάλι σε δύο και πιέστε το χυμό σε αποχυμωτή και στραγγίξτε (χωρίς το σπόρο)
Κόψτε το δέρμα σε μικρά κομμάτια (χωρίς μπασά) και προσθέστε στο μπλέντερ.
Προσθέστε αυγά, ζάχαρη και λάδι και κτυπήστε μέχρι να γίνει ομοιογενής μάζα.
Βάλτε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέστε το αλεύρι και τη μαγιά.
Ανακατέψτε καλά με ένα κουτάλι. Περάστε τη ζύμη σε ένα τηγάνι λαδωμένο με βούτυρο και κοσκινισμένο αλεύρι σίτου
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° C για 30 λεπτά και σερβίρουμε
Η Συνταγή είναι από κ. Elias Sakkis – “ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΛΙΓΑ ΥΛΙΚΑ”.