Συνταγές
Πολύ ωραίο κέικ τούμπανο κλασσικό και αγαπημένο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Theodosia Halvatzh – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
-4 αυγά
-1 κούπα ζάχαρη
-1 κούπα σπορέλαιο
-1 βανίλια
-1 κούπα φάντα πορτοκαλάδα με ανθρακικό
-2 μισή κούπες αλεύρι
-1 μπέικιν ανακατεμένο με το αλεύρι
Εκτέλεση
Χτυπάμε 7 λεπτά τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν, ρίχνουμε το λάδι και στην συνέχεια το αλεύρι με τη φάντα και όλα μέσα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 175 βαθμούς για 50 με 55 λεπτά ανάλογα το φούρνο.
Η συνταγή είναι από Theodosia Halvatzh – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Ελάτε μαζί μας να δοκιμάσετε άλλη μια καταπληκτική συνταγή ..
Θα το λατρέψουν τα παιδιά σας – Κέικ χωρίς τύψεις με αλεύρι ολικής…
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”
Ενα υγιεινό κέικ και χωρίς τύψεις φίλες και φίλοι που θα αγαπήσετε
Υλικά:
-2 1/2 φλιτζάνια του νες καφέ αλεύρι ολικής αλέσεως
-1 μπέικιν παουτερ
-1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
-1 1/2 φλιτζάνι γάλα 1,5% λιπαρά
-1 βανίλια
-λίγο αλάτι
-4 μπισκότα Digestive χωρίς ζάχαρη
-μια χούφτα καρύδια
-1 φακελάκι σταγόνες κουβερτούρας ΙΟΝ
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς.
Θρυμματίζουμε στο μούλτι τα μπισκότα και τα καρύδια.
Χτυπάμε όλα μαζί τα υλικά εκτός το αλεύρι με το μίξερ για πολύ λίγο και σιγά- σιγά προσθέτουμε το αλεύρι και στο τέλος τις νιφάδες κουβερτούρας.
Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα με τρύπα στη μέση. Ψήνουμε για 40 λεπτά.
Μυστικά:
Βάλτε ότι κουβερτούρα σας αρέσει.
Αν σας αρέσουν οι σταφίδες μπορείτε να προσθέσετε μερικές αφού τις αλευρωσετε πρώτα.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”