Συνταγές
Θα σου τρέχουν τα σάλια! Κέικ Μυρμηγκάτο με επικάλυψη Μερέντας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι της κ. Καίτη Νίνου – “Σπιτικές απολαύσεις της Καίτης”.
Υλικά
1 φαρινάπ
250 γραμ. βούτυρο
440 γραμ. ζάχαρη
4 αβγά
260 ml γάλα
1 βανίλια
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1/2 κούπα τρούφα σοκολάτας
1 κούπα μερέντα για επικάλυψη
τριμμένο καρύδι για πασπάλισμα
κερασάκια γλυκό που έχω φτιάξει
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μεγάλο μπολ χτυπάω με το σύρμα το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι ν΄ αλλάξει χρώμα.
Ρίχνω ένα ένα τα αβγά και χτυπάω καλά, να ανακατευτούν με το υπόλοιπο, μείγμα.
Σε ένα άλλο μπολ βάζω το αλεύρι, τη βανίλια και ανακατεύω με ένα κουτάλι.
Αυτό το μείγμα με το αλεύρι, το ρίχνω εναλλάξ, με το γάλα στο μείγμα με το βούτυρο, μέχρι να τελειώσουν.
Ανακατεύω απαλά με σπάτουλα και προσθέτω την τρούφα σοκολάτας.
Αλευρώνω και βουτυρώνω μια φόρμα, ρίχνω το μείγμα και χτυπάω λίγο την φόρμα μου να ισιώσει το μείγμα, του κέικ.
Προ θερμαίνω το φούρνο και ψήνω στους 180 βαθμούς, πάνω κάτω, για 1 ώρα.
Ελέγχω με ένα καλαμάκι για σουβλάκι, τρυπώντας, για να δω αν έχει ψηθεί.
Εφόσον βγάλω από το φούρνο, αφήνω το κέικ να κρυώσει και το ξεφορμάρω.
Σε μπολ γυάλινο έβαλα την μερέντα για 3΄΄- 4΄΄ δευτερόλεπτα, στο φούρνο μικροκυμάτων, να λιώσει πολύ λίγο και την έριξα πάνω από το κέικ, να καλυφθεί όλο, ομοιόμορφα!!!
Έσπασα τα καρύδια και τα πασπάλισα από πάνω στην μερέντα.
Διακόσμησα με το γλυκό κεράσι.
Η Συνταγή είναι της κ. Καίτη Νίνου – “Σπιτικές απολαύσεις της Καίτης”.