Συνταγές
Υπέροχη πίτα, καλοφτιαγμένη και νόστιμοτατη σπανακόπιτα με σφολιάτα και ανθότυρο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Μαρινα Μισαηλιδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικα :
Σπανακι 1/4 του κιλου
1 πρασο
1 αυγο
Ανθοτυρο
1 φυλλο σφολιατας
Σουσαμι-Λιναροσπορος.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψηλοκοβω το πρασο και το αχνιζω μαζι με το σπανακι με ελαχιστο νερο.Κατεβαζω αφηνω να κρυωσει ριχνω το ασπραδι (τον κροκο τον κραταω για την επαλειψη )και το ανθοτυρο.
Σρωνουμε στο ταψι λαδοκολλα και βαζουμε επανω το φυλλο σφολιατας.Βαζουμε στη μεση την γεμιση χαραζουμε δεξια και αριστερα σε λουριδες και πλεκουμε σε πλεξουδα.
Κανουμε επαλειψη με τον κροκο διαλυμενος με λιγο γαλα πασπαλιζουμε με σουσαμι και λιναροσπορο (εαν θελουμε).
Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 190 βαθμους.
Η Συνταγή είναι από Μαρινα Μισαηλιδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Έχεις όρεξη για ακόμη μία εξαιρετική συνταγή;
Δες πως θα φτιάξεις λαχταριστή σπανακόπιτα που θα σου ανοίξει την όρεξη
Η Συνταγή είναι από κ. Κατερίνα Λάμπρου – “Μπαχάρι και κανέλα.”.
Υλικά:
800 γρ . σπανάκι καθαρισμένο πλυμένο και κομμένο
5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα πλυμένα και ψιλοκομμένα και ένα ξερό περασμένο από το μουλτι
1/2 ματσάκι άνηθο πλυμένο ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι μαϊντανό πλυμένο ψιλοκομμένο
3 αυγά- πιπέρι
400 γρ.φετα τριμμένη με τα δάχτυλα
1 κούπα λάδι
1 πακέτο φύλλο χωριάτικο
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε μεγάλο μπολ το σπανάκι αλατιζουμε ( προσέχουμε αν είναι η φέτα αλμυρή) και το πιέζουμε με τις χούφτες μου να κάτσει,εν συνεχεία προσθέτουμε όλα τα υλικά…
Έχουμε ακόμα λίγο λάδι,με πινέλο αλοιφουμε το ταψί και ένα ένα τα φύλλα ( τρία κάτω τρία πάνω φύλλα)
Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και στη συνέχεια τα υπόλοιπα φύλλα αφού λαδωνουμε ένα, ένα,αλοιφουμε και το τελευταίο φύλλο και το ραντίζουμε με νερό,χαραζουμε τη πίτα…
Ψήνουμε πενήντα λεπτά αέρα,σε προθερμασμενο φούρνο, στους 180 βαθμούς….( Αυτό εξαρτάται από τη δύναμη του φούρνο).
Η Συνταγή είναι από κ. Κατερίνα Λάμπρου – “Μπαχάρι και κανέλα.”.