Συνταγές
Κουνουπίδι τουρσί – Μια ζωγραφιά!!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Stavros Tsalampounis – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ακόμη και αν δεν σας αρέσει,
έτσι θα σας εκπλήξει η γεύση του.
Γεμίζουμε τεμαχισμένο κουνουπίδι
(ωμό εννοείται) σε γυάλινο βάζο, προσθέτοντας σκελίδες σκόρδο (πιπεριά καυτερή προαιρετικά)και κάνουμε την άλμη σε αναλογία:
1 λίτρο νερό κρύο πάντα
1 κουταλιά της σούπας χοντρό αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Μισό κουταλάκι του γλυκού ξινό
1 φλυτζάνι του καφέ ξίδι
1 φλυτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
Γεμίζουμε το βάζο τοποθετώντας κληματόβεργες επάνω.
* Να κρατάει τα υλικά κάτω και για την ζύμωση – αλλιώς Καποιες πλακέ πέτρες
Σε σκοτεινό μέρος περίπου 15 μέρες και το καταναλώνουμε λέγοντας καλό χειμώνα.
Η Συνταγή είναι από Stavros Tsalampounis – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Έχεις όρεξη για ακόμη μία εξαιρετική συνταγή;
Δες πως θα φτιάξεις και Θα γλύφεις τα δάχτυλά σου! Πεντανόστιμο κουνουπίδι ογκρατέν…
\
Αφήστε το να σταθεί, όταν το βγάλετε από το φούρνο.
Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας (από 1 – 5): 1 – Πολύ εύκολη
Υλικά (Για 4-6 άτομα)
1 κιλό κουνουπίδι
Αλάτι
1 κούπα τριμμένο τυρί κασέρι (προαιρετικά) ή 7 φέτες τυρί τόφου
Για τη μπεσαμέλ
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
250 γραμμάρια ρόφημα σόγιας
50 γραμμάρια φυτική μαργαρίνη
Λίγο μοσχοκάρυδο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα, με βραστό νερό , ρίχνετε το κουνουπίδι και το αφήνετε να μέχρι να μαλακώσει και τρυπιέται εύκολα με το πιρούνι.
Κατόπιν το στραγγίζετε και το αφήνετε σε μια πυρίμαχη πιατέλα.
Για τη μπεσαμέλ, σε άλλη κατσαρόλα λιώνετε τη φυτική μαργαρίνη, ρίχνετε το αλεύρι, το ρόφημα σόγιας και ανακατεύετε για 5 λεπτά και ύστερα ρίχνετε αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και το κασέρι (προαιρετικά).
Περιχύνετε το μείγμα με τη μπεσαμέλ πάνω στο κουνουπίδι και τα βάζετε στο γκριλ στους 180 βαθμούς να ροδίσουν για 30 λεπτά.
*Αν νηστεύετε το τυρί και γενικότερα γαλακτοκομικά προϊόντα, τότε αντικαταστήστε το κασέρι με 7 φέτες τυρί τόφου κομμένο σε φέτες.
Πηγή: sidagi.gr