Συνταγές
Θα γίνει η αγαπημένη σας! Φανταστική Μπλάκ Φόρεστ ταψιού
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Tzela Antonopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Σούπερ σοκολατένια και απολαυστική..
Υλικα
Για το παντεσπανι
6 αβγα
6 κ.σ ζαχαρη
6 κ.σ αλευρι
4 κ.σ κακαο αγλυκο
2 κ.γ μπεικιν παουντερ
μια πρεζα αλατι
2 κ.σ σπορελαιο
ΣΙΡΟΠΙ
2 1/2 φλ. ζαχαρη
2 1/2 φλ νερο
1/2 σφηνάκι κονιάκ η ρουμι
ΛΕΥΚΗ ΚΡΕΜΑ
500γρ κρεμα γαλακτος
350 γρ κρεμα τυρι
1/3 φλ ζαχαρη άχνη
100 γρ λευκή σοκολάτα
2 φύλλα ζελατίνης
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΜΠΟΣΤΑ ΒΥΣΣΙΝΟΥ
1βαζακι κομποστα βυσσινο 500 γρ
1/2 κ.γ εσανς πικραμυγδαλο( έλαιο που θα το βρείτε στα σούπερ μάρκετ)
2 κοφτες κ.σ κορν φλαουρ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΚΑΝΑΖ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
2ΟΟγρ κουβερτουρα
150γρ εβαπορε
1 κ.σ μέλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στραγγιζουμε τα βυσσινακια μου και κραταμε λιγο σιροπακι να διαλυσουμε το κορν φλαουρ.Το υπολοιπο το βαζουμε σε κατσαρολάκι και μολις ζεστάνει αρκετά προσθετουμε το κορν φλάουρ και ανακατευουμε μεχρι να δεσει.Προσθετουμε τα βυσσυνακια και την εσανς πικραμυγδαλου και αφηνουμε να κρυωσει.
Ετοιμαζω το παντεσπανι.
Χτυπαμε αρχικα τα ασπραδια μου με μια πρεζα αλατι μεχρι να αρχισουν να κανουν κορυφες, τότε ριχνουμε βροχηδον τη ζαχαρη και χτυπαμε καλα μεχρι να γινει σφιχτη και γιαλυστερη μαρεγκα.Προσθετουμε εναν εναν τους κροκους.
Με μια σπατουλα ενσωματωνουμε τα στερεα υλικα μου(αλευρι,κακαο,μπεικιν αφου τα εχω πρωτα κοσκινισει).Στο τελος προσθετουμε και το λαδι.Λαδωνουμε ενα ταψακι η τσερκι 25*30 και προσθετω το μειγμα μου.Ψηνουμε για περιπου 15 λεπτα.
Ωστοσο βραζουμε και το σιροπακι μου μέχρι να διαλυθει η ζαχαρη και προσθετουμε το κονιάκ.Σιροπιαζουμε καυτο παντεσπανι και καυτο σιροπι.Αφηνουμε στην ακρη να κρυωσει.Προσθετουμε το ζελε που εφτιαξα με τα βυσσινακια πάνω στο σιροπιασμενο κεικ και συνεχιζουμε με την λευκη κρεμα.
Λευκή κρεμα
Κραταμε λιγη κρεμα γάλακτος απο τη συνολικη της συνταγης και την υπόλοιπη την χτυπαμε σε σαντιγυ μαζι με το τυρί και την αχνη.Την κρεμα που κρατησα θα τη βαλουμε σε ενα μικρο κατσαρολακι και θα την βαλουμε να καψει.
Ωστοσο θα μουλιασουμε και τις ζελατινες μου σε κρυο νερο να μαλακωσουν.Αφου μαλακωσουν ,στραγγιζουμε καλα και τις ανακατευουμε μεσα στην καυτη κρεμα γαλακτος για να διαλυθει.Επειτα προσθετουμε και την λευκη σοκολατα σε κομματια και ανακατευουμε καλα να ενσωματωθουν ολα τα υλικα.
Αφου εχει πεσει η θερμοκρασια την ενσωματωνουμε μεσα στη σαντιγυ με μια σπατουλιτσα με κυκλικες κινησεις!!Προσθετουμε πανω στο γλυκο.Αφηνουμε να κρυωσει καλα(ολη νυχτα το ιδανικοτερο)
Για τη γκαναζ
Ζεσταινουμε καλα το γαλα με το μελι και ριχνουμε την σοκολατα σε κομματια μεσα και ανακατευουμε μεχρι να γινει λεια!!!!Προσθετουμε στο παγωμενο γλυκο.
Αφηνουμε να παγωσει και παλι και στολιζουμε με αγριοκερασα( μαυροκερασα τα οποία τα περνώ από ζαχαροπλαστείο) και τριμμενη λευκη σοκολατα.
Η Συνταγή είναι από κ. Tzela Antonopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.