Συνταγές
Θαυμάσιο φαγητό κοχύλες γεμιστές με κιμά και μπεσαμέλ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Tzela Antonopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
Για τον κιμα
750 γρ κιμά ελιά
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/4 φλ. λάδι
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 ξυλάκι κανέλα
1/2 ποτηρακι του κρασιού κρασί
2 κουτάκια χυμό ντοματας
Αλάτι πιπέρι
Για τη μπεσαμελ.
3 κ.σ βούτυρο
4 κ.σ αλεύρι
4 1/2κούπες γάλα καυτό
1 κούπα κεφαλογραβιέρα
Λίγο αλάτι και πιπέρι
1 πακέτο κοχυλες
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τον κιμά τον οποίο καβουρδιζω αρχικά μόνο του στα υγρά του ανακατεύοντας με μια κουτάλα.
Αφού σωθούν τα υγρά του προσθέτω το κρεμμυδάκι,το σκόρδο την κανέλα , αλάτι και πιπέρι και τα γυρίζουμε να ανταλλάξουν αρώματα.
Σβήνουμε με το κρασί αφήνω να εξατμιστεί και προσθέτουμε τη σάλτσα , το λαδακι και λίγο νεράκι .Αφήνουμε να βράσει και να δέσει η σαλτσουλα. Ο κιμάς μου θέλουμε να έχει σαλτσουλα.
Βράζουμε τις κοχυλες σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο κουτί και τις γεμίζουμε με κιμά.
Τις βάζουμε σε ένα πυρέξ. Στρώνουμε και στο πυρέξ λίγη από τη σαλτσουλα με ελάχιστο επιπλέον λαδακι.
Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ
Καβουρδιζουμε το αλεύρι με το βούτυρο και προσθέτουμε λίγο λίγο το καυτό γάλα ανακατεύοντας μέχρι να φτιάξουμε μια ωραία κρέμα όχι πολύ πηχτη.
Αλατοπιπερωνουμε με προσοχή. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το τυρί.
Περιχυνουμε τις κοχυλες μου να εισχωρήσει παντού η μπεσαμέλ.
Πασπαλιζουμε με λίγο έξτρα τυράκι και ψήνουμε μέχρι να ροδισει.
Η Συνταγή είναι από κ. Tzela Antonopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.