Συνταγές
Θαυμάσιο παραδοσιακό γαλακτομπούρεκο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Vassili’s Homepastry – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ζουμερό γλυκάκι με τέλειο σιρόπιασμα, που αν ακολουθήσεις τα παρακάτω βήματα το αποτέλεσμα είναι εγγυημένο..
Υλικά
1 φύλλο κρούστας για γλυκά 150γρ βούτυρο λιωμένο
για το σιρόπι
500γρ ζάχαρη
250 γρ νερό
φλούδες από ένα λεμόνι
1 στικ κανέλας
1 κ σ γλυκόζη
για την κρέμα
1 λίτρο γάλα πλήρες
4 αυγά
150γρ σιμιγδάλι
170 γρ ζάχαρη
100 γρ βούτυρο
ξύσμα λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
σε ένα κατσαρολακι ρίχνουμε την ζάχαρη και το νερό την κανέλα και τις φλούδες λεμόνι
Μόλις λιώσει η ζάχαρη ρίχνουμε και τη γλυκόζη βράζουν λίγο και βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει το σιρόπι.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και μισή από την ζάχαρη και το ξύσμα λεμόνι μόλις αρχίζει να παίρνει βράση ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να δέσει κατεβάζουμε και ρίχνουμε μέσα το
βούτυρο και υγρή βανίλια βάζουμε σε ένα μπολ βάζουμε από πάνω μεμβράνη να εφάπτεται και την αφήνουμε να κρυώσει
Μετά χωρίζουμε τα αυγά και χτυπάμε τα άσπραδια σε μια σφιχτή μαρέγκα βάζουμε την υπόλοιπη ζάχαρη στους κρόκους και χτυπάμε καλά με αυγοδαρτη μέχρι να λιώσει και τα ομογαινοποιουμε καλά με τη μαρέγκα όταν κρυώσει και η άλλη κρέμα τα ομογαινοποιουμε όλα μαζί πολύ καλά
Έτσι πετυχαίνουμε μια πολύ αφράτη κρέμα μετά παίρνουμε ένα ταψί 20×30 βουτυρωνουμε καλά στρώνουμε τα φύλλα αφού τα έχουμε αλειψει με βούτυρο ρίχνουμε μέσα τη κρέμα και βάζουμε από πάνω και τα υπόλοιπα φύλλα .
Βάζουμε και το υπόλοιπο βούτυρο χαράζουμε με ένα μαχαίρι και ψήνουμε στους 160 β για 90 λεπτά σε προθερμασμενο φούρνο και μόλις το βγάλουμε το συροπιαζουμε αμέσως με το κρύο σιρόπι.
Το αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε.
Η Συνταγή είναι από κ. Vassili’s Homepastry – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.