Συνταγές
Κολατσιό για το σχολείο – κέικ με φέτα και χωριάτικο λουκάνικο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
-180 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-3 αυγά
-100 γρ. γιαούρτι
-100 γρ. ελαιόλαδο
-200 γρ. φέτα κομμένη σε κυβάκια
-1 χούφτα παρμεζάνα τριμμένη
-1 χωριάτικο λουκάνικο με γεύση πορτοκάλι
-1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
-1 κτσ. καλά γεμάτη άνηθο
-λίγο αλάτι και λίγο ρίγανη
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Σε τηγάνι κόψτε το λουκάνικο σε κύβους και τσιγαρίστε το.
Σε μία λεκάνη χτυπάτε τα αυγά, ρίχνετε το λάδι στη συνέχεια ρίχνετε το γιαούρτι και όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύετε καλά.
Λαδώνετε μία φόρμα μακρόστενη του κέικ, και αν θέλετε πασπαλίζετε με λίγο σουσάμι.
Ψήνετε το κέικ στους 180 βαθμούς περίπου για 40 λεπτά.
Η συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Περιηγηθείτε σε νόστιμες και δημιουργικές συνταγές.
Φτιάξτε πεντανόστιμα πιάτα, με γρήγορη εκτέλεση.
Γιατί η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ..
Ρίξε μια ματιά για το πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Θαυμάσιο κέικ καρότου με τη σοκολάτα να το απογειώνει.
Η συνταγή είναι από κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
-1/2 ποτ. ηλιέλαιο
-1 1/2 ποτ. ζάχαρη
-1 ποτ. χυμό πορτοκάλι μαζί με 1 κτγ. σόδα διαλυμένο μέσα
-3 ποτ. καρότο τριμμένο
-1 σακ. σταγόνες σοκολάτας περασμένες στο μούλτι
-3 ποτ. αλέυρι γοχ.
-1/2 κτγ. κανέλα
-1/2 κτγ. γαρύφαλλο
-2 κτγ. μπέικιν
-ξύσμα από ένα πορτοκάλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάω το λάδι με την ζάχαρη να λιώσει η ζάχαρη, προσθέτω τον χυμό, τα μυρωδικά, το αλεύρι ανακατεμένο μαζί με τις σταγόνες σοκολάτας και στο τέλος το καρότο.
Ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν τα υλικά.
Ψήνουμε σε λαδωμένη φόρμα στους 180 βαθμούς για 50-60 λεπτά ανάλογα τον φούρνο σας.
Για το γλάσο, σε μπέν Μαρί έλιωσα μια κουβερτούρα με λίγο γάλα εβαπορέ και 1 κτσ. ηλιέλαιο.
Η συνταγή είναι από κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.