Συνταγές
Θαυμάσιες, λαχταριστές πάστες σοκολατίνα με μερέντα..
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Εκτέλεση είναι από κ. Natalia Natalia – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
Για το παντεσπάνι
3 αυγά
120 γρ ηλιέλαιο-
300 γρ αλεύρι γ.ο.χ
2 κτσ κακάο σκόνη
2 κτγ μπέικεν πάουντερ-
1 κτσ υγρή βανίλια ή 2 βανιλιες σε σκονη
150 γρ ζάχαρη
200 γρ γάλα
Για το πασπάλισμα
300 μλ γάλα-
Για την σαντιγί
2 φάκελοι (200 γρ)σαντιγί σε σκόνη-γκαρνι
400 μλ γάλα
3 κτσ μερέντα-
Για το γλάσο
200 γρ κουβερτούρα
100 γρ γάλα
Για το στόλισμα
Σταγόνες σοκολάτας
ταψακι :25χ30
Εκτέλεση
1.Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά,την ζάχαρη,το ηλιέλαιο,την υγρή βανίλια,το αλεύρι,το μπέικεν,το κακάο σκόνη και τα ανακατεύουμε όλα μαζί .
Έπειτα ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ταψί 25χ30 αφού πρώτα το έχουμε αλευροβουτυρώσει και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 20 λεπτά στους 180 c δοκιμάστε με μιά οδοντογλυφίδα!
Mολίς ψηθεί το βρέχουμε με γάλα και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
2.Μόλις κρυώσει το παντεσπάνι παίρνουμε ένα μπολ και ρίχνουμε 2 φακέλους σαντιγί σε σκόνη μαζί με το κρύο γάλα που αναλογεί και ανακατεύουμε με το μίξερ μέχρι να γίνει η σαντιγί.
Αφού γίνει η σαντιγί προσθέτουμε και 3 κτσ μερέντα. Το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα
3.Αφού περάσει η μια ώρα παίρνουμε την κουβερτούρα και την ρίχνουμε κομμάτια σε ένα μπολ.
Στην συνέχεια προσθέτουμε το ζεστο γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί το αφήνουμε λίγο να μην ειναι ζεστό’ .
Περιλούζουμε το γλάσο πάνω από την σαντιγί και το βάζουμε στο ψυγείο για 1/2 ώρα 4.Μετά από 1/2 ώρα κόβουμε το γλυκό μας και στολίζουμε με σταγόνες σοκολάτας.
Η Συνταγή είναι από κ. Stella Emmanouil – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.