Συνταγές
Σοκολατένια κεράσματα, πολύ εύκολα και νόστιμα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Aristea Mpesiri – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.
Υλικά
Δύο κούπες τριμμένο κέικ που περίσσεψε εγώ έβαλα κέικ που είχα προσθέσει μέσα και 4 κουταλιές Μερέντα
1 κούπα τριμμένο μπισκότο εγώ έβαλα γεμιστά
1 ζαχαρουχο
1 σφηνάκι ρούμι
3 κουβερτουρες
Τρούφα σοκολάτας
Εκτέλεση
Σε μπωλ ρίχνουμε τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε και κατόπιν ρίχνουμε το ζαχαρουχο και το ρούμι και ζυμωνουμε να γίνει μια εύπλαστη ζύμη..
πλάθουμε μπαλάκια σαν κεφτεδάκια και τα βουτάμε στη λιωμένη σοκολάτα ρίχνουμε τρούφα πάνω τους και τα αραδιάζουμε σε λαδόκολλα μέχρι να στεγνώσουν ..
τα αποθηκευουμε σε μπωλ στο ψυγείο
Η Συνταγή είναι από Aristea Mpesiri – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς..
Ρίξε μια ματιά σε άλλη μία εξαιρετική πρόταση για Θαυμάσια τρουφάκια – Τα πιο τέλεια κεράσματα!
Η Συνταγή είναι από κ. Ρια Αναστασίου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά για μια δόση
(βγαίνουν περίπου 20 με 25 τρουφακια)
1 ζαχαρούχο γάλα,
1 κουτ.σουπας βούτυρο,
3 κουταλιές σούπας κακάο,
λίγο κονιάκ ή λικέρ
1 με 1 μιση πακέτο μπισκότα πτιμπερ ή digestive
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα κατσαρολακι ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά το ζαχαρούχο γάλα, μαζί με μια κουταλιά σούπας βούτυρο, 3 κουτ. σούπας κακάο, ανακατεύοντας συνέχεια, ίσα ίσα να λιώσει το βούτυρο και να ομογενοποιηθει μαζί με τα υπόλοιπα.
Μόλις κρυώσει λίγο, προσθέτουμε το ποτό.Προσθέτω τα μπισκότα τα οποία έχουμε τρίψει ελάχιστα στο multi.
Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 2 ώρες.
Πλάθουμε μπαλακια και τα ρολάρουμε σε τρούφα ή ινδοκαρυδο ή λιωμένη κουβερτούρα ή μπισκότο.
Η Συνταγή είναι από κ. Ρια Αναστασίου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.