Συνταγές
Πολύ ωραία πατατόπιτα νηστίσιμη – νοστιμότατη
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για το φύλλο
3 φλ αλέυρι γ.ο.χ
1 κρασοπότηρο λάδι
1 κ.γ αλάτι
2 κ.σ ξύδι
1 φλ περιπου χλιαρό νερό
Εκτελεση
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλέυρι με το αλάτι το λάδι και το ξύδι και τρίβουμε καλά την ζύμη να γίνει σαν ψίχουλα. Αρχίζουμε να προσθέτουμε το νερό και ζυμώνουμε μέχρι να έχω ένα ζυμαράκι. Τα χωρίζουμε σε 6 μπαλάκια και τα βάζουμε σε ένα λαδωμένο λεκανακι και με λίγο λάδι από επάνω και τα αφήνουμε μισή ώρα να ξεκουραστούν.
Για την γέμιση
5-6 πατάτες
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά πράσινη
1 καρότο ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 σκόρδο φρέσκο
Μαιντανό ψιλοκομμένο
Εκτελεση
Βράζουμε τις πατάτες και μετά τις λιώνουμε με το πιρούνι.Σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι σωταρουμε όλα τα λαχανικά σιγά σιγά μα μαραθούν και τα προσθέτουμε στο μείγμα με τις πατάτες βάζουμε αλάτι πιπέρι λίγο πάπρικα και λάδι και ανακατέυουμε να ομογενοποιηθούν.
Παίρνουμε ένα ένα τα μπαλάκια τις ζύμης και το ανοίγουμε με λίγο νισεστε σε λεπτό φύλλο βάζουμε γέμιση και το κάνω ρολό. Σε λαδωμένο ταψάκι βάζουμε τα 6 ρολά.Τα περνάμε με λαδάκι και λίγο νερό και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μια ώρα περίπου ανάλογα τον φούρνο σας να πάρει ωραίο χρώμα
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για θαυμάσια Πατατόπιτα με κιμά
Υλικά
• 4 πατάτες κομμένες σε κύβους
• 3 αυγά
• 250 γραμμάρια κιμά
• Αλάτι, πιπέρι
• Λάδι
• Τριμμένο τυρί τσένταρ
Εκτέλεση
1. Τηγανίστε τις πατάτες σε καυτό λάδι , αλατίστε και απλώστε τες σε πυρέξ.
2. Τσιγαρίζετε το κιμά και πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι.
3. Χτυπήστε τα αυγά , αλατίζετε ελαφρά και ρίχνετε πάνω από το κιμά. Ρίξτε το τριμμένο τυρί τσένταρ σε όλη την επιφάνεια.
4. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο 180 ° μέχρι να ροδίσει ..