Συνταγές
Θαυμάσια μεθυσμένα, γεμιστά με λουκούμι και καρύδι – Τα απόλυτα νηστίσιμα γλυκάκια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Stella Emmanouil – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
Για το σιρόπι:
500 γρ ζάχαρη
400 γρ νερό
Χυμό από 1/2 λεμόνι
2 φακελάκια τσάι με φρούτα του δάσους
Για την ζύμη:
330 μλ μπύρα
400 γρ ελαιόλαδο
2 βανιλίνες
200 γρ ζάχαρη
1 κιλό αλεύρι
20 γρ μπέικεν πάουντερ
Ξύσμα από 1 λεμόνι
100 γρ καρύδι
Λουκούμια
100 γρ ινδοκάρυδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμαζουμε το συροπι, γιατι θελουμε κρυο συροπι και καυτο μεθτυσμενο..
Βαζουμε σε κατσαρολακι τη ζαχαρη, το νερακι και το χυμο λεμονιου.. βραζουμε για 1 λεπτο , αποσυρουμε απ τη φωια και βαζουμε μεσα τα δυο φακελακια τσαι..
200 γρ ζάχαρη
Ζύμη
Σ ενα μπολ ανακατευουμε την μπυρα, τη ζαχαρη, τις βανιλιες,το ελαιολαδο, ριχνουμε το αλευρι σιγα σιγα, το μπεικιν , το ξυσμα… επειτα ζυμωνουμε …η ζυμη ειναι μαλακη αλλα δεν κολλαει στα χερια….
Κοβουμε τα λουκουμια σε κομματια,και σπαμε στη μεση το καρυδι… ζυγιζουμε τη ζυμη να ειναι 30γρ… την ανοιγουμε στο χερι μας βαζουμε μεσα την ποσοτητα λουκουμιου που θελουμε το καρυδι και κανουμε μπαλιτσες
Ψηνουμε στου 180 βαθμους σε προθερμασμενο φουρνο στον αερα για περιπου 18-20 λεπτα…
Επειτα αφου εχει κρυωσει καλα το συροπακι, ριχνουμε μεσα τα μεθυσμενα και τα γυριζουμε κι απ τις δυο μεριες…. τα βουταμε στο ινδοκαρυδο και ειιναι ετοιμα
Η Συνταγή είναι από κ. Stella Emmanouil – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.