Συνταγές
Θαυμάσια λαχταριστή πεντανόστιμη και πολύ αγαπημένη τούρτα κωκ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Tzela Antonopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Για ένα ταψί νούμερο 32
Υλικά
Για το παντεσπάνι
6 αβγά
1 φλ ζαχαρη
1 φλ αλεύρι γ.ο.χ
2 κ.σ γεμάτες κορν φλάουρ
1 κ.γ γεμάτο μπεικιν παουντερ
2 βανιλιες
μια πρέζα αλάτι
1 σφηνάκι κονιάκ
Για το σιρόπι
1 φλ ζαχαρη
1 1/2 φλ νερό
1 σφηνάκι κονιάκ
Για την κρέμα
6 φλ γάλα φρέσκο
7 κ.σ κοφτές ζάχαρη
5 κ.σ γεματες κορν φλάουρ
2 αβγά
2 βανιλιες
2 κ.σ βούτυρο αγελάδος Δωδώνη
μια πρέζα αλάτι
1/2 κ.γ μπεικιν παουντερ
Για την γκαναζ
200 γρ σοκολάτα γάλακτος
150 γρ σοκολάτα κουβερτουρα
220 ml γάλα εβαπορε
1 κ.σ μέλι
Εκτέλεση
Ξεκινάμε με το παντεσπάνι μου. Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια.
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα με μία πρέζα αλάτι τα ασπράδια σε αφράτη μαρέγκα.
Οταν αφρατέψει η μαρέγκα μου ρίχνουμε βροχηδόν τη ζάχαρη και χτυπάω μέχρι να σφίξει πολύ καλά η μαρέγκα μου και να γυαλίσει.
Στη συνέχεια προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους, τις βανίλιες και το κονιάκ σιγά σιγά.
Σταματάμε το μίξερ. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το κορν φλάουρ μαζί και τα ενσωματώνουμε μέσα στο μείγμα με μία μαριζ με απαλές κινήσεις.
Βουτυρώνουμε το ταψάκι μου, βάζουμε το παντεσπάνι μου και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο αντιστάσεις για 25 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και ξεφορμαρουμε
Όταν κρυώσει τελείως τότε κόβουμε το παντεσπάνι μου σε δύο δίσκους.
Για το σιρόπι
Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη μαζί μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το κονιάκ.
Για την κρέμα
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και τη ζάχαρη να κάψουν( κρατάμε ένα φλιτζάνι από το σύνολο που αναγράφεται στη συνταγή για να διαλύσουμε το κορν φλάουρ).
Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το γάλα που κράτησα μαζί με τα αυγά, το κορν φλάουρ μια πρέζα αλάτι και τις βανίλιες και ανακατεύουμε καλά να διαλυθούν.
Οταν κάψει το γάλα μου προσθέτουμε λίγο από αυτό μέσα στο μείγμα των αυγών μου για να ανεβάσουμε τη θερμοκρασία τους.
Γυρίζουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα μου.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.
Πασπαλίστα προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ.
Ανακατεύουμε αρχικά με το σύρμα μου επιφανειακά έτσι ώστε να ψηθεί και να αφρίσει το μπέικιν. Στη συνέχεια ενσωματώνουμε καλά μέσα στην κρέμα μου.
Με αυτό το κολπάκι η κρέμα μου θα γίνει αφράτη και βελούδινη.
Συναρμολόγηση
Σε πιατέλα σερβιρίσματος βάζουμε τον πρώτο δίσκο από το παντεσπάνι μου το σιροπιάζουμε ,ρίχνουμε την κρέμα μου με προσοχή όπως είναι καυτή και τοποθετουμε το δεύτερο παντεσπάνι το οποίο σιροπιάζουμε και αυτό.
Αφήνουμε να πέσει λίγο η θερμοκρασία και τη βάζουμε όλη τη νύχτα στο ψυγείο ( ιδανικά).
Αφού παγώσει την επόμενη μέρα, η τούρτα θα φτιάξουμε τη γκαναζ σοκολάτας.
Για την γκαναζ
Σε ένα μπολ βάζουμε την σοκολάτα μου ψιλοκομμένη και το μέλι. Βράζουμε το γάλα μου και ρίχνουμε πάνω από τη σοκολάτα .
Αφήνουμε ένα λεπτο και ανακατεύουμε καλά να γίνει λεία.
Αφήνουμε να πέσει λίγο η θερμοκρασία της ( όχι να πήξει)και απλώνουμε πάνω στο γλυκό μου.
Αφήνουμε να παγώσει καλά και σερβίρουμε.
Η Συνταγή είναι από κ. Tzela Antonopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.