Συνταγές
Ψαρόσουπα με διάφορα λαχανικά, νοστιμότατη και θρεπτική
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
-1 γλυκοπατάτα καθαρισμένη και κομμένη σε μικρά κομματάκια όπως και όλα τα υπόλοιπα υλικά
-1 καρότο
-1 κολοκυθάκι πράσινο
-μισή πιπεριά κόκκινη
-σέλερυ και σέλινο
-7 ντοματινάκια κούτσικα
-1 λεμόνι ακέρωτο κομμένο στα δύο
-4 φουντίτσες μπροκολάκι
-μισή κούπα κολοκύθα πορτοκαλί
-αλατοπίπερο θυμάρι, τζίτζερ σε σκόνη κουρκουμά και λίγο τσίλι μέσα
-1 φύλλο δάφνης
-1 κύβο λαχανόσουπα δική μου
-1 φλυτζανακι του καφέ ελαιόλαδο
-1 ξερό κρεμμύδι και 2 δάκτυλα πράσο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στην αρχή σωτάρουμε όλα τα λαχανικά μέσα στο ελαιόλαδο μαζί με το αλατοπίπερο και τα υπόλοιπα μπαχαρικά.
Υστερα και αφού δούμε ότι λίγο μαραίνονται, ρίχνω 4 κούπες καυτό νερό και βράζουμε για 10′, ύστερα προσθέτουμε το βακαλάο όπου έκοψα σε φετούλες.
Βράζουμε για 10′ και κατόπιν ρίχνουμε 2 κτσ.ρύζι μπασμάτι αφού ξέπλυνα πρώτα στο σουρωτήρι.
Βράζουμε για 7′ ακόμα και ύστερα απολαμβάνουμε την ψαρόσουπα.
Η συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τι μενού να κάνω για αύριο; Ποιό γλυκό να ετοιμάσω;
Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση της κάθε συνταγής.
Θαυμάσια Ζακυνθινή κουλούρα με ωραία πλούσια υλικά
Η συνταγή είναι από κ. Ρουλα Λυρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
-1 κιλό αλεύρι γοχ.
-3 φακελάκια μαγιά
-1 και 1/2 ποτ. νερό
-1 ποτ. κρασί κόκκινο ξηρό
-1 ποτ. ζάχαρη
-2 βανίλιες
-1/2 ποτ. σπορέλαιο
-1 ποτ. σταφίδες
-1 ποτ. καρύδια
-λίγα κοντίτα
-1 κτσ. κανέλα
-1/2 κτγ. γαρύφαλλο
-1 /2 κτγ. μοσχοκάρυδο
-1 κτγ. γλυκάνισο
-σουσάμι και λίγο μέλι για το Ντεκόρ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βαζουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι με τη μαγιά, τη ζαχαρη, το κρασί και το νερό χλιαρά και ζυμώνουμε μια μαλακή ζυμη που να μην κολλάει πολύ στο χέρι.
Αφήνουμε να φουσκώσει.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, ξαναζυμώνουμε, τοποθετούμε σε ταψί 30 νο. και αφήνουμε να φουσκώσει.
Ψήνουμε πάνω από μια ώρα στους 200 βαθμούς περίπου.
Όταν τη βγάλουμε περνάμε με λίγο αραιωμένο μέλι και νερό και ρίχνουμε καβουρδισμένο σουσάμι.
Η συνταγή είναι από κ. Ρουλα Λυρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.