ΥΛΙΚΑ
5 μπισκότα Oreo
1/4 φλιτζ. καρύδια
2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
Για τη γέμιση του cheesecake θα χρειαστείτε
1 πακέτο τυρί κρέμα
3/4 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
1/2 φλιτζ. γιαούρτι στραγγιστό
1/2 φλιτζ. γάλα
4 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη
1 κ.σ. χυμό λεμόνι
3 κ.γ. ζελατίνη σε σκόνη
2 κ.σ. νερό
3 κ.σ. μαύρο ταχίνι
Για το γαρνίρισμα θα χρειαστείτε
σαντιγί
φυλλαράκια δυόσμου
μαύρο σουσάμι
Εκτέλεση
Ρίξτε τη ζελατίνη στο νερό, ανακατέψτε και κατόπιν βάλτε το νερό στο φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα ώστε να διαλυθεί πλήρως. Την κρατάτε στην άκρη για να τη ρίξετε στο μίξερ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.
Για τη βάση: Θρυμματίστε τα μπισκότα Oreo και τα καρύδια (είτε στο μούλτι είτε με έναν πλάστη αφού τα έχετε βάλει σε μια πλαστική σακούλα τροφίμων). Ύστερα ρίξτε τα θρυμματισμένα σας μπισκότα και καρύδια σε ένα μπολ, προσθέστε το λιωμένο βούτυρο και ανακατέψτε καλά. Στη συνέχεια μεταφέρετε το μείγμα για τη βάση σας, σε μια αποσπώμενη φόρμα στην οποία έχετε απλώσει λαδόκολλα. Απλώστε ομοιόμορφα το μείγμα σας και πιέστε το καλά ώστε να εφαρμόσει τέλεια στο σκεύος και τοποθετήστε το στο ψυγείο μέχρι να παγώσει και να φορμάρει.
Σε ένα μίξερ ρίξτε όλα τα συστατικά για τη γέμιση του cheesecake. Χτυπήστε τα καλά ώστε να ομογενοποιηθούν. Κατόπιν όταν είναι έτοιμο το μείγμα σας, χωρίστε τη γέμιση σε 2 ισόποσα μπολ. Προσθέστε το μαύρο ταχίνι στο ένα από τα δύο μπολ και ανακατέψτε τη γέμιση ώστε να αποκτήσει γκρι χρώμα.
Με μια κουτάλα παγωτού πάρτε δόσεις από τα 2 μπολ (μία από το ένα και μία από το άλλο) και ρίξτε τις στη βάση που είχατε στο ψυγείο. Ξεκινάτε με μια κουταλιά από το μπολ με την απλή γέμιση, μετά μια κουταλιά από τη γκρι γέμιση, μετά πάλι από την απλή και συνεχίζετε μέχρι να αδειάσουν τα μπολ.
Τοποθετείτε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να παγώσει και πριν το σερβίρετε το γαρνίρετε με τη σαντιγί, το μαύρο σουσάμι και το δυόσμο.
cheesecake ζέβρα