Συνταγές
Η πιο νόστιμη ομελέτα φούρνου!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Sotiria amor
Υλικά
-2 μεσαίες πατάτες βρασμένες για λίγο και κομμένες σε κύβους
-7 φέτες πάριζα
-1 πράσινη πιπεριά
-1 κόκκινη πιπεριά
-4 μανιτάρια λευκά
-6 αυγά
-1/2 κούπα γάλα ή 100ml
-40ml λάδι
-1 κούπα τυρί gouda τριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Θα ξεκινήσουμε βάζοντας τα αυγά σε ένα μεγάλο μπωλ και ανακατεύοντάς τα καλά με τον αναδευτήρα. Συνεχίζουμε ρίχνοντας το γάλα. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Το επόμενο βήμα είναι το σωτάρισμα.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, και σε μεσαία προς δυνατή θερμοκρασία κουζίνας, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και αδειάζουμε τα κομμένα μανιτάρια. Ανακατεύουμε έως ότου τα μανιτάρια να σωταριστούν, και προσθέτουμε κατόπιν την πράσινη και την κόκκινη πιπεριά που τις έχουμε κόψει σε φέτες. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα έως ότου να σωταριστούν και οι πιπεριές.
Στη συνέχεια απλώνουμε στο τηγάνι το αλλαντικό μας, το οποίο θα έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια και ανακατεύουμε.
Οταν αυτά τα υλικά έχουν τσιγαριστεί καλά, είναι σειρά να ρίξουμε τις πατάτες στο τηγάνι, ανακατεύοντας με τη μαρίζ. Θα προσθέσουμε τώρα ακόμα λίγο αλάτι και πιπέρι και έτσι η γέμιση της ομελέτας μας είναι έτοιμη. Βγάζουμε το τηγάνι από την κουζίνα.
Σε ένα πυρέξ ή σε ένα μικρό ταψί περίπου 28 εκατοστών, θα βάλουμε είτε λαδόκολλα, είτε θα το λαδώσουμε και θα τρίψουμε λίγη φρυγανιά. Κατόπιν θα απλώσουμε στο πυρέξ ομοιόμορφα τη γέμιση από το τηγάνι, και πάνω από τη γέμιση θα απλώσουμε το τριμμένο τυρί. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε τυρί της αρεσκείας σας.
Το επόμενο βήμα, είναι να αδειάσουμε τα αυγά, σε όλη την επιφάνεια της γέμισης και κουνάμε λίγο με τα χέρια μας ώστε όλα τα υλικά να στρωθούν σωστά.
Θα βάλουμε την ομελέτα μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 30 έως 40 λεπτά είτε σε αέρα είτε στις αντιστάσεις.
Μετά από το ψήσιμο, αφήνουμε την ομελέτα στη λαδόκολλα και την μεταφέρουμε έτσι σε ένα δίσκο.
Την κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρεται με λίγη ψιλοκομμένη ντομάτα ή μαιντανό.
Καλή σας απόλαυση!
Δείτε την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί:
Η συνταγή είναι από το κανάλι Sotiria amor