Συνταγές
Μια εξαιρετική πάστα ταψιού πολύ εύκολη που θα τους ξετρελάνει όλους.
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Εκτέλεση είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά για το παντεσπάνι
6 αυγά
6 κοφτές κουταλιές της σούπας ζάχαρη
6 κοφτές κουταλιές της σούπας αλεύρι
4 κοφτές κουταλιές της σούπας κακάο
4 κουταλιές της σούπας λάδι
2 κουταλάκια του γλυκού baking powder
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπήστε τα αυγά στο μίξερ με τη ζάχαρη να αφρατέψουν στη συνέχεια ρίχνετε το κακάο το αλεύρι το λάδι το μπέικιν το λάδι και ανακατεύετε, λαδώνετε ένα ταψί 35χ24 εκ και ψήνετε στους 180 για 15 με 20 λεπτά σύμφωνα με το φούρνο σας!!
Υλικά για το σιρόπι
200 γραμμάρια νερό
200 γραμμάρια ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζετε σε ένα κατσαρολάκι για 4 λεπτά ρίχνετε ζεστό σιρόπι σε ζεστό γλυκό όχι καυτά απλά να είναι ζεστά και περιμένετε να απορροφήσει το παντεσπάνι όλο το σιρόπι του
Υλικα για την κρέμα σαντιγί
2 κουτιά μεταλλικά σαντιγί ερμολ
1 κουτί γάλα καραμελωμένο έτοιμο του εμπορίου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπήστε με το μίξερ τα δυο κουτιά σαντιγί μαζί με το καραμελωμένο γάλα φροντίστε η σαντιγί να είναι νωρίτερα στο ψυγείο
Υλικα για το γλάσο
180gr φρέσκο γάλα
300 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος
20 γραμμάρια βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Φτιάξτε το παντεσπάνι και σιροπιαστε το
Αφού έχει κρυώσει καλά βάζετε πάνω την κρέμα σαντιγί και αφήνετε στο ψυγείο
Συνέχεια φτιάχνεται το γλάσο σοκολάτες και το αφήνετε να κρυώσει ρίχνετε πάνω από την πάστα και αφήνετε στο ψυγείο να παγώσει καλά
Η Συνταγή είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” – Gogo Samiou .
Η συνταγή μας είναι έτοιμη!
Δες παρακάτω άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή για την πιο τούμπανο πάστα ταψιού που έχετε φτιάξει.. Με εγγυημένο αποτέλεσμα
Η Εκτέλεση είναι από κ. Tzeni Tsanaktsidou – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.
ΥΛΙΚΑ
Παντεσπανι:
6 αυγα,
6 κουταλιες της σουπας.ζαχαρη,
6 κουταλιες της σουπας κακαο,
6 κουταλιες της σουπας αλευρι,
6 κουταλιες.της.σουπας σπορελαιο,
2 βανιλιες,
1 φακελακι μπεικιν παουντερ
ΣΙΡΟΠΙ:
2 νεροποτηρα νερο,
2 νεροποτηρα.ζαχαρη,
1 κουταλιια τις σουπας χυμο λεμονιιυ
ΚΡΕΜΑ:
2 μορφατ μεταλικα κουτια,
1 ζαχαρουχο γαλα,
1 βανιλια
ΓΛΑΣΣΟ:
300 γραμμαρια κουβερτουρα,
200 γραμμαρια.γαλα εβαπορε αδιαλυτο,
1 κουταλια.της.σουπας μελι
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγα με τη ζαχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να φουσκώσουν 3-4 λεπτά.
Ρίχνουμε και τη βανίλια. Προσθέτουμε το αλεύρι που το έχουμε κοσκινίσει με το κακάο και το μπέικιν στην πολύ χαμηλή ταχύτητα του μίξερ και τέλος ρίχνουμε λίγο λιγο και το σπορέλαιο.
Αν μπορείτε να κάνετε το ανακάτεμα των στερεών υλικών στο μίγμα των αυγων με σπάτουλα,ακόμα καλύτερα,για να μη χάσουμε πολύ ογκο από το φούσκωμά τους.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ..
Δείτε την συνέχεια της εκτέλεσης από την κ. Sofi Tsiopou