Συνταγές
Η πιο τέλεια επιλογή για γλυκό το σκ – Εκμέκ με κανταίφι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. George Chatzigiatroudakis – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΨΙ ΤΟΥ ΦΟΥΡΝΟΥ ΤΟ ΒΑΘΥ
700 γρ καταιφι..
3 κουτ σουπας ΒΟΥΤΗΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ,,
1,700 ΓΡ ΖΑΧΑΡΗ ..
1,5 λιτρα ΓΑΛΑ ..
120γρ ΚΟΡΝ ΦΛΑΟΥΡ .
.3 ΑΥΓΑ …
ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ 2 ΛΕΜΟΝΙΑ ..
600 γρ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ …
4 κουτ σουπας ΑΧΝΗ ..
4 ΒΑΝΙΛΙΝΕΣ .ΚΑΝΕΛΑ .1/2 ΛΕΜΟΝΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΞΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΤΑΙΦΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΡΩΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΑΨΙ …ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ 160 ΒΑΘΜΟΥΣ 60 ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΛΕΠΤΑ …ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΩΡΑΙΟ ΧΡΩΜΑ….
ΜΟΛΙΣ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΤΟ ΠΑΣΠΑΛΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΑΡΚΕΤΗ ΚΑΝΕΛΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΙΡΟΠΙΑΖΟΥΜΕ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
1000 γρ ΖΑΧΑΡΗ ,
800γρ ΝΕΡΟ ,,
ΜΙΣΟ ΛΕΜΟΝΙ ,ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΧΥΜΟ …
ΒΡΑΖΟΥΜΕ 5 ΛΕΠΤΑ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΒΡΑΣΜΟ …
ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ 1 ΒΑΝΙΛΙΝΗ ΚΑΙ 3 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΒΟΥΤΗΡΟ ΝΑ ΛΙΩΣΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ..
.ΘΑ ΤΟ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟ
ΚΡΕΜΑ
1,200 γρ ΓΑΛΑ ΚΑΙ 250 γρ ΖΑΧΑΡΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΝΑ ΒΡΑΣΟΥΝ … ΣΕ ΕΝΑ ΣΚΕΥΟΣ ΤΟ ΚΟΡΝ ΦΛΑΟΥΡ ΤΑ 150 γρ ΖΑΧΑΡΗ ΤΙΣ 2 ΒΑΝΙΛΙΝΕΣ ΤΟ ΞΥΣΜΑ ΤΟΥ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΤΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ 300 γρ ΚΡΥΟ ΓΑΛΑ ΚΑΙ 3 ΑΥΓΑ ..
ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΜΟΙΟΓΕΝΕΣ ΜΙΓΜΑ .. ΜΟΛΙΣ ΒΡΑΣΕΙ ΤΟ ΓΑΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΙΓΜΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΝΑ ΔΕΣΗ Η ΚΡΕΜΑ .. ΜΟΛΙΣ ΔΕΣΕΙ ΤΗΝ ΑΔΙΑΖΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙΑΣΜΕΝΟ ΚΑΤΑΙΦΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΑΦΗΣΕΙ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ ΠΡΙΝ ..
ΣΤΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ 2 ΩΡΕΣ ..ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΓΙΑ 1 ΩΡΑ …ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΧΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ 1 ΒΑΝΙΛΙΝΗ ΝΑ ΔΕΣΗ ΣΕ ΣΦΙΧΤΗ ΣΑΝΤΙΓΥ …
ΣΤΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΒΑΖΟΥΜΕ Η ΞΥΣΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΥΓΕΙΑΣ Η ΤΡΙΜΜΕΝΟ ΑΙΓΙΝΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΣΜΟΥΜΕ ΜΕ ΡΟΖΕΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΣΑΝΤΙΓΥ ΜΕ ΚΟΡΝΕ ….(ΣΑΚΚΟΥΛΑ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑΤΟΣ ) …ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΠΡΙΝ ΚΟΠΕΙ 2 ΩΡΕΣ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Η Συνταγή είναι από κ. George Chatzigiatroudakis – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”