Συνταγές
Εξαιρετική κρέμα μπουγάτσα πολύ γευστική και ανάλαφρη!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Despo Ermogenous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
6 κσ.corn flour
3 κσ. αλεύρι
9-10 κσ. ζάχαρη
1 εβαπορέ, 2 ποτ νερό, 5 ποτ γάλα ή 9 ποτ. γάλα
1 βανίλια
3 κρόκους αυγών
λίγο ανθόνερο
1 κσ. βούτυρο
1 φρέσκα κρέμα 200ml
10 φύλλα κρούστα που τα έχουμε βάλει στο φούρνο να πάρουν χρυσάφι χρώμα και τα σπάζουμε με τα χέρια μας.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε φύλλα λίγη άχνη και κανέλα, κρέμα, πάλι φύλλα, κανέλα και άχνη, κρέμα, φύλλα λίγο ανθόνερο, ζάχαρη άχνη και κανέλα.
Η Συνταγή είναι από Despo Ermogenous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για μπουγάτσα γλυκιά
Υλικά Συνταγής
1 πακέτο φύλλο κρούστας
1½ λίτρο φρέσκο γάλα
200 γραμ. σιμιγδάλι ψιλό
2 κ.σ. βούτυρο
1 φλ. ζάχαρη
2 βανίλιες
1 πρέζα αλάτι
βούτυρο λιωμένο για τα φύλλα
κανέλα και ζάχαρη για επικάλυψη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την εύκολη μπουγάτσα, βάζοντας σε κατσαρόλα το γάλα, το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, τις βανίλιες, το αλάτι. Τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα.
Αποσύρουμε και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
Σε ταψάκι, στρώνουμε στη βάση του 4 φύλλα βουτυρωμένα και ρίχνουμε τη γέμιση. Από πάνω βάζουμε 4 φύλλα ακόμη βουτυρωμένα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30′-40′ στον αέρα, στην μεσαία σχάρα ή στην προτελευταία. Σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλλα.