Συνταγές
Η πιο νόστιμη πρόταση για αγαπημένα κρουασανάκια με μαρμελάδα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
ΥΛΙΚΑ
ΜΕΤΡΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΤΗΡΙ:
2 ποτηρια γαλα φρεσκο ζεστο,
1 ποτηρι σπορελαιο,
1 φακελακι ξερη μαγια,
3 κουταλιες της σουπας ζαχαρη,
μισο κουταλακι του γλυκου αλατι,
1 αυγο,
1 ασπραδι αυγου,
περιπου 5,5 ποτηρια αλευρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βαζουμε στο μπολ το γαλα,την μαγια,την ζαχαρη και τα ανακατευουμε με συρμα!Ριχνουμε το σπορελαιο, τα αυγα,το αλατι και ανακατευουμε με συρμα
Συνεχιζουμε ριχνουμε 3 ποτηρια αλευρι και ανακατευουμε με συρμα!Τελος ριχνουμε λιγο.λιγο αλευρι και ζυμωνουμε!Θελουμε.αφρατη ζυμη
Την σταυρωνουμε και την σκεπαζουμε για 2 ωρες!Στην συνεχεια την μεταφερουμε στον αλευρωμενο παγκο μας και την κοβουμε σε 16 κομματια!Αυτα τα κομματια τα.φτιαχνουμε μπαλιτσες τις οποιες σκεπαζουμε για 30 λεπτα
Συνεχιζουμε ανοιγουμε τις μπαλιτσες σε μικρα φυλλαρακια!Τα βουτυρωνουμε!Τοποθετουμε το ενα πανω στο αλλο ανα 4
Στην συνεχεια τα ανοιγουμε φυλλο λιγο μεγαλο!Οποτε φτιαχνουμε.4 φυλλα
Τα κοβουμε σε τριγωνα τοποθετουμε μαρμελαδα τα κλεινουμε και τα τοποθετουμε στην λαδοκοοα!Τα σκεπαζουμε για.20 λεπτα
Τελος τα.αλοιφουμε με κροκο αυγου και τα ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο μεσαια σχαρα αντιστασεις στους 180 βαθμους για.25 λεπτα φυσικα τον φουρνο του καθενος
Για να τα διατηρήσουμε σε τάπερ εκτός ψυγείου.
Η Συνταγή είναι από κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.