Συνταγές
Η πιο νόστιμη ιδέα για ατομικό στριφτάρι με ανθούς κολοκυθιού
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Eva Gk – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό πατάτες
1 κιλό κολοκυθάκια τρυφερα,χωρις σπορους
10κολοκυθοανθούς
3 μεγάλα καρότα
1 χεριά τρυφερά φρέσκα κρεμμυδάκια
1 χερια φρέσκο ψιλοκομμένο δυόσμο
1 χεριά άνηθο ψιλοκομμένο
500 γραμ. Φετα
500 γραμ. Μυζηθρα γλυκια
3/4 φλυτζ. πίτουρο βρώμης
3/4 φλ. ελαιόλαδο
1 φλ. γιαούρτι στραγγιστό
2 μεγάλα αυγά.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τις πατατες τις βραζουμε (καλυτερα μια μερα πριν)
Τις κανουμε πουρε (με το πιρούνι) τα κολοκυθακια και τα καροτα τα τριβουμε στο τριφτη.
Ανακατευουμε και τα υπολοιπα υλικά και δοκιμαζουμε απο αλατι.
Ριχνουμε ομως πιπερι και λιγο καφτερη πιπερια.
Μπορειτε αν θελετε να κανετε μια πίτα και οχι ατομικα.
στριφταρια
Για τη ζύμη:
500 γρ. αλεύρι.
1 φακελάκι μαγιά ξηρή
300 ml γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
50 γρ. βούτυρο λιωμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία λεκανίτσα βάζουμε το αλεύρι και στη μέση προσθέτουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη. ρίχνουμε και το γάλα και ξεκινάμε να ζυμώνουμε προσθετοντας το αλατι.Ζυμώνουμε να γινει η ζυμη και τέλος ρίχνουμε και το λιωμένο βούτυρο.
Συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να απορροφηθεί τελείως μέσα στη ζύμη μας.Αφήνουμε τη ζύμη στη άκρη σκεπασμένη μέχρι να διπλασιαστεί.
Ανοιγουμε τα φυλλα στο μεγεθος που θελουμε.
Βαζουμε απο το μείγμα και κανουμε ρολλο.
την τυλίγουμε σε σαλίγκαρο, σε μία μικρή στριφτόπιτα.
Ανακατευουμε γαλα με λιγο ελαιολαδο και λιγο μουσταρδα και αλοιφουμε καλα τα σαλιγγαρια.
Ριχνουμε επανω σουσαμι και τα βαζουμε στο φουρνο στους 50 βαθμους να φουσκωσουν λιγο.
Χωρις να ανοιξουμε το φουρνο ανεβαζουμε την θερμοκρασια στους 180βαθμους και τα αφηνουμε να ροδισουν.
Η Συνταγή είναι από κ. Eva Gk – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”.