Συνταγές
Η πιο κριτσανιστή λαγάνα με μπόλικο σουσαμάκι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
ΥΛΙΚΑ
550 γραμμαρια αλευρι
1 φακελακι ξερη μαγια
10 κουταλιες της σουπας ελαιολαδο (μπορεις να αντικαταστησεις το λαδι με ταχινι, λλα θα διαφερει ως προς την υφη-γευση!)
25 κουταλιες της σουπας νερο ζεστο
1 κουταλια της σουπας αλατι ψιλο
1 κουταλια της σουπας ζαχαρη
200 γραμμαρια σουσαμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βαζουμε σε ενα ποτηρι μεχρι την μεση νερο ζεστο ριχνουμε την ζαχαρη και την μαγια ανακατευουμε με κουταλι το σκεπαζουμε για 15 λεπτα
Στην συνεχεια τοποθετουμε το αλευρι σε μπολ κανουμε λακουβιτσα ριχνουμε την ενεργοποιημενη μαγια,το νερο,το λαδι,το αλατι και ζυμωνουμε λαδωνοντας τα χερια μας
Αλευρωνουμε τον παγκο και τοποθετουμε την ζυμη μας και την ζυμωνουμε με λαδωμενα χερια
Εαν θελουμε να.γινει τραγανη ζυμωνουμε ελαφρως
Εαν θελουμε να γινει αφρατη ζυμωνουμε 15 λεπτα!Θελουμε αφρατη ζυμη
Την τοποθετουμε σε μπολ την σκεπαζουμε για 2 ωρες!Στην συνεχεια την ξεφουσκωνουμε την τοποθετουμε στην λαδοκολα στο ταψι και με λαδωμενα χερια την ανοιγουμε
Την λαδωνουμε απο πανω ριχνουμε σουσαμι και την σκεπαζουμε για 30 λεπτα
Τελος την τρυπαμε με τα.δαχτυλα των χεριων μας και την ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 200 βαθμους αντιστασεις μεσαια σχαρα μεχρι να παρει ωραιο χρωμα
Η Συνταγή είναι από κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.