Ορεκτικα
Η πιο ελληνική Πίτσα με φέτα και ελιές που έχετε φάει
Υλικά 500 γρ. φρέσκια ζύμη για πίτσα 4 ντοματάκια, κομμένα στα 4 2 ½ κ.σ. ελαιόλαδο 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο 1 κ.σ. καλαμποκάλευρο 115 γρ. φέτα 30 γρ. ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι, κομμένες στη μέση (1/3 φλ.) ¼ φλ. φύλλα βασιλικού πιπεριά πράσινη (προαιρετικά) ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο για 30 περίπου λεπτά, […]
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Υλικά
500 γρ. φρέσκια ζύμη για πίτσα
4 ντοματάκια, κομμένα στα 4
2 ½ κ.σ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. καλαμποκάλευρο
115 γρ. φέτα
30 γρ. ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι, κομμένες στη μέση (1/3 φλ.)
¼ φλ. φύλλα βασιλικού
πιπεριά πράσινη (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο για 30 περίπου λεπτά, ώστε να είναι σε θερμοκρασία δωματίου όταν τη χρησιμοποιήσουμε.
Τοποθετούμε τα κομμάτια ντομάτας σε ένα ταψί, όπου έχουμε στρώσει χαρτί κουζίνας και τις σκεπάζουμε με επιπλέον απορροφητικό χαρτί, για 30 λεπτά.
Προθερμαίνουμε το ταψί στους 260C.
Συνδυάζουμε τις ντομάτες, 2 κ.σ. λάδι και το σκόρδο.
Ανοίγουμε τη ζύμη, δημιουργώντας έναν κύκλο σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και την χαράζουμε με ένα πιρούνι.
Αφαιρούμε προσεκτικά το ταψί από το φούρνο και το πασπαλίζουμε με καλαμποκάλευρο.
Τοποθετούμε τη ζύμη στο ταψί και προσθέτουμε πάνω σε αυτή το μείγμα ντομάτας.
Λιώνουμε το τυρί και πασπαλίζουμε με αυτό την πίτσα.
Ψήνουμε στους 260C για 19 λεπτά ή μέχρι το τυρί να αρχίσει να ροδίζει.
Αφαιρούμε από το φούρνο και τοποθετούμε στη πίτσα μας τις ελιές και το βασιλικό.
Αλείφουμε την κρούστα με το υπόλοιπο λάδι και κόβουμε σε 6 μεγάλα κομμάτια.
Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο : dimitrisskarmoutsos