Πιτες
Η πανάλαφρη πίτα του μακαρονά
Υλικά για ένα ταψί 30 Χ 38 8 φύλλα χωριάτικα 500 γρ. μακαρόνια νο 3 500 γρ. φέτα θρυμματισμένη 100 γρ. γραβιέρα τριμμένη 4 αυγά 1/2 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό 1 κούπα γάλα 100 γρ βούτυρο λιωμένο για τα φύλλα 2 κουταλιές λάδι αλάτι, πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό ,αλ ντέντε , να […]
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Υλικά για ένα ταψί 30 Χ 38
8 φύλλα χωριάτικα
500 γρ. μακαρόνια νο 3
500 γρ. φέτα θρυμματισμένη
100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
4 αυγά
1/2 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
1 κούπα γάλα
100 γρ βούτυρο λιωμένο για τα φύλλα
2 κουταλιές λάδι
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό ,αλ ντέντε , να κρατάνε λίγο. Τα στραγγίζουμε κρατώντας 3-4 κουταλιές από το νερό που έβρασαν .
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ , τα αυγά , το λάδι , το γιαούρτι , το γάλα και τα τυριά. Βάζουμε ελάχιστο αλάτι και πιπέρι .
Λαδώνουμε το ταψί . Απλώνουμε το πρώτο φύλλο και το αλείφουμε με λίγο λιωμένο βούτυρο. Βάζουμε το δεύτερο σταυρωτά . Ξαναβουτυρώνουμε. Επαναλαμβάνουμε και για τα άλλα δυο φύλλα. ( Βάζουμε τέσσερα κάτω και τέσσερα πάνω στην πίτα)
Απλώνουμε τα μακαρόνια πάνω στα φύλλα . Προσθέτουμε πάνω στα μακαρόνια το μείγμα των αυγών μαζί με το νερό που φυλάξαμε , να πάει παντού.
Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα 4 φύλλα , βουτυρώνοντας τα . Διπλώνουμε τις άκρες των φύλλων προς τα πάνω . Χαράσουμε σε κομμάτια με ένα μαχαίρι την επιφάνεια. Απλώνουμε λίγο λάδι και νερό στο επάνω φύλλο .
Ψήνουμε στους 180 . Μίση ώρα με σκεπασμένο το ταψί και για άλλη μισή ξεσκέπαστο , μέχρι να ροδοκοκκινίσει το φύλλο .
Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο : lovefood