Συνταγές
Η καλύτερη συνταγή για αφράτα κεφτεδάκια από την Κρήτη
ΥΛΙΚΑ 1 κιλό κιμά 1/4 μπαγιάτικο ψωμί 1/2 κιλό κρεμμύδια 3 ντομάτες 3 σκελίδες σκόρδο 1 αυγό Δάφνη Κρασί Ελαιόλαδο Κρήτης Αλάτι – Πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1. Μουσκεύετε το ψωμί σε κρασί και όταν αυτό μαλακώσει το στραγγίζετε ελαφρά 2. Βάζετε το ψωμί, το αυγό, τον κιμά, αλάτι, πιπέρι και λίγο λάδι σε μια λεκανίτσα και […]
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Συνταγή από pathosgiamagiriki.gr
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό κιμά
1/4 μπαγιάτικο ψωμί
1/2 κιλό κρεμμύδια
3 ντομάτες
3 σκελίδες σκόρδο
1 αυγό
Δάφνη
Κρασί
Ελαιόλαδο Κρήτης
Αλάτι – Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Μουσκεύετε το ψωμί σε κρασί και όταν αυτό μαλακώσει το στραγγίζετε ελαφρά
2. Βάζετε το ψωμί, το αυγό, τον κιμά, αλάτι, πιπέρι και λίγο λάδι σε μια λεκανίτσα και ζυμώνετε τον κιμά μέχρι να ενοποιηθούν τα υλικά
3. Πλάθεται μικρούς κεφτέδες. Σε ένα τηγάνι βάζετε λίγο λάδι και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι, το οποίο πρώτα έχετε ψιλοκόψει
4. Προσθέτετε 1/2 ποτήρι κρασί, το σκόρδο, το κρεμμύδι και την ντομάτα ψιλοκομμένα
5. Ανακατεύετε, ρίχνετε ένα ποτήρι νερό και την δάφνη, αλάτι και πιπέρι
6. Ρίχνετε τα κεφτεδάκια στη σάλτσα και τα αφήνετε να βράσουν και να μείνει η σάλτσα μόνο με το λάδι
7. To “Πάθος για μαγειρική” προτείνει: Για τα γνήσια κρητικά κεφτεδάκια, προτιμήστε ανάμικτο κιμά. Επίσης μπορείτε να μουλιάσετε το ψωμί σε γάλα και να ψήσετε τα κεφτεδάκια στο φούρνο, αφήνοντας τα λίγο, μόνο και μόνο να ενοποιηθούν με την σάλτσα.
Δείτε περισσότερα : pathosgiamagiriki