ΥΛΙΚΑ

Πέτρος Αθανασιάδης1 (2)

1000 γρ αλεύρι σφολιάτας ή για όλες τις χρήσεις

20 γρ αλάτι

20 γρ ζάχαρη

10 γρ baking powder

40 γρ μαγιά νωπή

290 γρ γάλα

500 γρ φυτική μαργαρίνη

Πέτρος Αθανασιάδης2 (2)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζυμώνω όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνει μία ομοιογενής ζύμη.

Βάζω σε λεκάνη,σκεπάζω με μεμβράνη και ξεκουράζω στο ψυγείο για μισή ώρα.

Πέτρος Αθανασιάδης4 (2)

Βγάζω από το ψυγείο, κόβω τεμάχια 135-140 γρ και κάνω μπαλάκια.

Πέτρος Αθανασιάδης5 (2)

Ξεκουράζω 5 λεπτά σκεπασμένα με μεμβράνη.

Πέτρος Αθανασιάδης6 (2)

Με τον πλάστη ανοίγω στρογγυλά και τα αφήνω αλλά 5 λεπτά να σταθούν.

Πέτρος Αθανασιάδης3 (2) Πέτρος Αθανασιάδης7 (2)

Πέτρος Αθανασιάδης8 (2)

Πάλι με τον πλάστη ή το μεγάλο ή το μικρό ανοίγω σε οβάλ και γεμίζω τις μεν

τυρόπιτες με 70 γρ  τυρί κρέμα arla,τις δε λουκανικόπιτες με 35 γρ κασέρι,

τριμμένο gouda και λουκάνικο creta farms τύπου Φρανκφούρτης μήκους 17 εκ.

Και στις δύο περιπτώσεις κλείνω καλά στις άκρες για να μη χυθεί ή γέμιση έξω.

Πέτρος Αθανασιάδης9 (2)

Αλείφω με αυγό κόβω τις λουκανικόπιτες με ψαλίδι λοξά και πασπαλίζω προαιρετικά

με σουσάμι.

Τις τυρόπιτες τις αλείφω μόνο με αυγό.

Πέτρος Αθανασιάδης10 (2)

Στη συνέχεια ή ψήνω στους 180-200 βαθμούς Κελσίου μέχρι να πάρουν όμορφο

ροδαλό χρώμα ή βάζω  κατάψυξη για μελλοντική χρήση.

Πέτρος Αθανασιάδης11 (2)

Εφόσον μπει κατάψυξη όταν βγει δεν θέλει φούσκωμα παρά μόνο 10′ να μείνουν

έξω να ξεπαγώσουν ελαφρά και μετά στο φούρνο απευθείας.

Η συνταγή αυτή βγάζει 13 τεμάχια των 140 γρ.

Επίσης η γέμιση εκτός από τυρί κρέμα ή λουκάνικο με κασέρι θα μπορούσε

να είναι και κασέρι με μανιτάρια ή γαλοπούλα ή σπανάκι ή πουρές πατάτας

ή ότι άλλο φανταστείτε.

Καλή σας όρεξη!!!!

Επιμέλεια :Ρένα Κώστογλου
Εκτέλεση συνταγής :Πέτρος Αθανασιάδης
Φωτογραφίες :Πέτρος Αθανασιάδης
koykoycook