Συνταγές
Η καλύτερη και πιο εύκολη συνταγή για την αγαπημένη πανακότα βανίλιας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ακη Πετρετζικη
Υλικα:
350 γρ κρεμα γαλακτος 35% (εγω εβαλα 32% πιστευω και με 30% θα βγει επισης)
150 γρ γαλα
6 γρ φυλλα ζελατινης
60 γρ κρυσταλικη ζαχαρη
1 λοβο βανιλιας
Εκτέλεση:
Βαζουμε σε κρυο νερο τις ζελατινες να μουλιασουν
Βαζουμε σε μια κατσαρολα 100 γρ απο την κρεμα ολο το γαλα ολη τη ζαχαρη και το λοβο βανιλιας
Κλεινουμε την κατσαρολα με ζελατινα (αυτη που βαζουμε στα φαγητα αντι για καπακι) και την βαζουμε στην φωτια να ζεσταθει το μειγμα
Μολις ζεσταθει το βγαζουμε απο το ματι και το αφηνουμε οπως ειναι 5 λεπτα
Στηβουμε καλα τις ζελατινες που ειχαμε στο νερο τις βαζουμε στο μειγμα ανακατευουμε και προσθετουμε και το υπολοιπο κρυο γαλα
Ριχνουμε το μειγμα σε ενα δοσομετρητη (η βανιλια μενει στον πατω της κατσαρολας αλλα εγω για σιγουρια ειχα και ενα σουρωτηρη για τα 2 με 3 κομματακια που πεσανε) και επειτα το βαζουμε στις φορμες μας, βγαινουν περιπου 4 ατομικες φορμες μεγαλουτσικες και για 4 ωρες περιπου στο ψυγειο
Η ΦΩΤΟ είναι από κ. Ioanna Nouli Dimitrakopoulou – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.