Συνταγές
ΠΑΓΩΤΟ ΒΑΝΙΛΙΑ ΚΑΙ ΚΑΚΑΟ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ – Φοβερό σπιτικό παγωτό, γευστικότατο και απολαύστικο..
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
800 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
200 γρ τυρι κρέμα
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
2 κουταλιες μελι
1 κουταλάκι υγρή βανίλια ή ένα καψουλακι
30 γρ κακάο
Μαρμελαδα φράουλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα πρώτα τέσσερα υλικά μέχρι το μίγμα να αρχίσει να αφρατευει.
Το χωρίζουμε σε δυο μπολ, στο ένα ριχνουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε .
Στο δεύτερο προσθετουμε το κακάο και χτυπάμε να ομογενοποιηθεί, δοκιμάζουμε τη γλυκύτητα και εάν το θελουμε πιο γλυκό επειδή μπήκε το κακάο βάζουμε μια κουταλιά μέλι ή ζάχαρη άχνη .
Αδειάζουμε τη μιση ποσότητα του λευκού μείγματος σε μακρόστενη φόρμα που έχουμε βάλει μεμβράνη, ρίχνουμε μερικές κουταλιές μαρμελάδα και επανω το υπόλοιπο μίγμα.
Σε άλλη φόρμα αδειάζουμε το μιγμα με το κακάο σκεπάζουμε και τα δύο με μεμβράνη και τα βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσουν .
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή ..
Η ΓΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΝΆ ΣΕ ΣΠΙΤΙΚΟ ΠΑΓΩΤΟ .
Η Συνταγή είναι από κ. Reggina Filippou – “Οι Νεες Συνταγες της μελι-τζ-Αννας”.
Υλικά :
μια φυτική σαντιγί (το μεταλλικό κουτί), ένα εβαπορέ παγωμένο, ένα ζαχαρούχο παγωμένο, μια κομπόστα ανανά των 500γρ,δυο φακελάκια ζελέ ανανά, λικέρ λεμόνι, μισό φλιτζάνι αχνη.
Σε κατσαρολακι βάζουμε το σιρόπι της κομποστας και νερό ώστε να έχουμε δυο φλιτζάνια υγρό.
Πολτοποιούμε τον ανανά και τον βάζουμε στο κατσαρολακι με το σιρόπι. Βράζουμε και ρίχνουμε το ζελέ. Ανακατεύουμε να διαλυθεί καλά και αφήνουμε να κρυώσει
Χτυπάμε πολύ καλά την σαντιγί με την αχνη.
Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε το εβαπορέ. Τέλος ρίχνουμε το ζαχαρούχο με το λικέρ.
Βαζουμε στην κατάψυξη και χτυπάμε άλλες δυο φορές ανά μισή ώρα.
Στο τελευταίο χτύπημα προσθέτουμε το ζελέ και χτυπάμε καλά
Βαζουμε στην κατάψυξη. Γαρνίρουμε με ανανά
Η Συνταγή είναι από κ. Reggina Filippou – “Οι Νεες Συνταγες της μελι-τζ-Αννας”.