Συνταγές
Η αυθεντική Ιταλική Τυραμισου με φράουλες και ζάχαρη καρύδας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”
Υλικά για 6-7 άτομα
700 γρ. Φράουλες
500 γρ. Mascarpone
4 αυγά κατά προτίμηση χωριάτικο φρέσκα
Η παστεριωμένα
4 κ.γ ζάχαρη καρύδας η κρυσταλλική
250 γρ. Σαβουαγιαρ (περίπου)
2 βανίλιες
Για τις φράουλες της κρέμας
5-6 φράουλες ψιλοκομμένες
200 ml νερό
4 κ.γ ζάχαρη καρύδας η κρυσταλλική
3 κ.γ Brandy
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά προσθέτουμε τα υλικά με τις κομμένες φράουλες, εκτός από το Brandy που το προσθέτουμε αφού λιώσει η ζάχαρη.
Αφήνουμε να εξατμιστούν τα υγρά του μείγματος και να μελωσουν οι φράουλες.
Χτυπάμε τα αυγά να γίνουν σαν κρέμα και προσθέτουμε τις βανίλιες και την ζάχαρη.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το Marcarpone και προσθέτουμε 3 κ.σ από το μείγμα των αυγών.
Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε όλο το μείγμα μέσα στο μείγμα αυγών. Ανακατεύουμε τώρα κυκλικά να ενσωματωθεί η κρέμα με το μείγμα αυγών.
Προσθέτουμε το μείγμα με τις φράουλες και ανακατεύουμε πάλι κυκλικά. Σε πυρίμαχο ταψάκι στρώνουμε λίγο απο το μείγμα της κρέμας.
Βουτάμε πολύ γρήγορα τα σαβουαγιαρ σε νερό που προσθέσαμε 2 κ.σ νες καφέ και κάνουμε μια στρώση μέσα στο πυρεξ
Προσθέτουμε την μισή κρέμα και κάνουμε άλλη μια στρώση σσβουαγιαρ κρέμας. Πάνω από την κρέμα βάζουμε μισές φράουλες.
Κλείνουμε με διαφάνεια το ταψάκι και τοποθετούμε στο ψυγείο για όλο το βράδυ. Την άλλη μέρα και πριν το σερβίρουμε πασπαλίζουμε με κακάο.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”