Συνταγές
Θαυμάσια μπισκότα για όλες τις ώρες με λωτό και μήλο! Υγιεινά και πολύ θρεπτικά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Matula Giasirani – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
1 λωτός
1 μήλο
1 φλ. αλεύρι βρώμης
1 βανίλια
1 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. μέλι
2 κ.σ. ινδοκάρυδο (προαιρετικά)
ΕΚΤΈΛΕΣΗ:
1. Καθαρίζουμε τα φρούτα και τα αλέθουμε καλά στο μπλέντερ μαζί με το βούτυρο.
2. Τα βάζουμε μαζί με όλα τα υλικά σε ένα σκεύος και ζυμώνουμε λίγο μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο ζυμάρι.
3. Πλάθουμε σε μικρές μπαλίτσες και ψήνουμε σε λαδόκολλα στους 200 βαθμούς για 12-13 λεπτά.
4. Σερβίρουμε με λιωμένη κουβερτούρα, ξηρούς καρπούς, τρούφα ή ινδοκάρυδο.
Η Συνταγή είναι από Matula Giasirani – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ελάτε μαζί μας να δοκιμάσετε άλλη μια καταπληκτική συνταγή..
Η απόλυτη λιχουδιά – Αφράτοι και λαχταριστοί λουκουμάδες μήλου
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Νατάσας”
ΥΛΙΚΑ
(συνταγή από Maria Ntelimara)
2 μήλα κόκκινα
1 ,5 φλ αλεύρι
1 φλ νερό
1/2 κγ μπέικιν
1 πρέζα αλάτι
λάδι για τηγάνι
για το σερβίρισμα:
μέλι
κανέλα
σιρόπι σοκολάτας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Φτιάχνουμε το κουρκούτι ανακατεύοντας το αλεύρι με το νερό, το αλάτι και το μπέικιν. Γίνεται ένας πηχτός χυλός.
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το λάδι να ζεσταθεί. Όχι να κάψει
Έχουμε πλύνει καλά τα μήλα και τα κόβουμε σε λεπτές ροδέλες. Αφαιρουμε το μεσαίο τμήμα με τα κουκούτσια, με τη μύτη από το μαχαίρι.
Τα βουτάμε στο χυλό και έπειτα τα ρίχνουμε λίγα λίγα στο λάδι. Τηγανίζουμε σε μέτρια ένταση, μέχρι να χρυσίσουν.
Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Σερβίρουμε με μέλι και κανέλα ή σιρόπι σοκολάτας.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Νατάσας”