ΥΛΙΚΑ
16 καρδιές αγκινάρας κομμένες στα τέσσερα
½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι ψιλοκομμένο άνηθο
5 χτυπημένα αβγά
1 ½ κιλό κατσικάκι μπούτι
1 ½ φλιτζάνι τριμμένη κεφαλογραβιέρα
2 κουταλιές ξύδι
1 φλιτζάνι πληγούρι
4 κρεμμύδια καθαρισμένα και κομμένα στα τέσσερα
¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κουταλάκι μείγμα μυρωδικών ή μπαχαρικών, όπως π.χ. Aromat της Knorr
1 κύβο λαχανικών
Αλάτι και πιπέρι
Για τη ζύμη:
½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλιές ξύδι
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
Μία πρέζα αλάτι και 1 κουταλάκι μείγμα μυρωδικών ή μπαχαρικών, όπως π.χ. Aromat της Knorr
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Βάλε σε μια κατσαρόλα το κατσικάκι με τα κρεμμύδια, τον κύβο λαχανικών και αλάτι, σκέπασέ τα με νερό και, όταν πάρει βράση, ξάφρισέ το και άφησε να βράσει για 1 ώρα περίπου.
2 Βγάλε ύστερα το κρέας από την κατσαρόλα, ρίξε τις αγκινάρες και άφησέ τες να βράσουν για 20 λεπτά περίπου, πριν αποσύρεις την κατσαρόλα από τη φωτιά.
3 Τα πράγματα θα μπορούσαν να τελείωναν εδώ, αλλά τότε δεν θα είχαμε πίτα. Ρίξε, λοιπόν, το πλιγούρι στην κατσαρόλα και πρόσθεσε το τυρί, τα αβγά, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι. Ξεκοκάλισε επίσης το κρέας, ξεψάχνισέ το, πρόσθεσέ το στη γέμιση της πίτας, ανακάτεψε και άφησε τη γέμιση στην άκρη.
4 Πάμε στο φύλλο της κρεατόπιτας τώρα. Ανάμειξε το αλεύρι, το ξύδι, το ελαιόλαδο, το αλάτι και σταδιακά όσο νερό πάρει (1 φλιτζάνι περίπου). Ζύμωσε το φύλλο για 20 λεπτά περίπου, μάζεψε τη ζύμη σε μπάλα και χώρισέ τη σε 3 μικρότερες μπάλες που θα ανοίξεις αντιστοίχως σε 3 φύλλα.
5 Ρίξε 4 κουταλιές ελαιόλαδo σε ένα ταψί και στρώσε το πρώτο φύλλο. Άλειψέ το με ελαιόλαδo και στρώσε το δεύτερο φύλλο. Άπλωσε τη γέμιση και σκέπασε με το τελευταίο φύλλο. Ρίξε από πάνω το υπόλοιπο ελαιόλαδo και στοπ.
6Ψήσε την ηπειρώτικη κρεατόπιτα 45 λεπτά περίπου σε φούρνο προθερμασμένο στους 200°C και καλή σου όρεξη.
Καλή όρεξη!
Μπες στο cookoo.ourwork.gr για περισσότερες νόστιμες συνταγές σαν και αυτή !