Συνταγές
Ζύμη γιαουρτιού για πολλές χρήσεις…
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”
Εδώ σε πίτα με φέτα, τυριά τριμμένα και γαλοπούλα
Υλικά:
500 γρ. φαρίνα που φουσκώνει μόνη της
1 κεσεδακι γιαούρτι πρόβειο η αγελαδινό (200 γρ.)
1 κεσεδάκι λιωμένο βούτυρο (μετράμε με το κεσεδάκι του γιαουρτιού)
1 αυγό
1/3 κ.γ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το αλεύρι σε μπολ.
Στο κέντρο κάνουμε μια λακουβίτσα και προσθέτουμε το αυγό, το γιαούρτι, το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και το αλάτι. Ζυμώνουμε τη ζύμη.
Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10-15 λεπτά εκτός ψυγείου.
Ανοίγουμε 3 λεπτά φύλλα, η όσο λεπτά τα θέλουμε. Το πρώτο φύλλο να προεξέχει του ταψιού μας.
Ρίχνουμε τη γέμιση που θέλουμε.
Κάνουμε ένα μικρότερο φύλλο και τοποθετούμε σουρωτα πάνω στην γέμιση. Ρίχνουμε ελαιόλαδο σε όλο το φύλλο.
Κανουμε το τελευταίο φύλλο και αυτό λίγο μεγαλύτερο από το δεύτερο και απλώνουμε σουρωτα πάνω στην πίτα.
Γυρίζουμε τις άκρες από το πρώτο φύλλο που προεξέχει σε κορδόνι. Ρίχνουμε ελαιόλαδο σε όλη την επιφάνεια της πίτας και λίγο γάλα εβαπορέ νουνου, περίπου 3 κ.σ. Χαράζουμε την πίτα και ψήνουμε στους 180’C βαθμούς αέρα μέχρι να ροδίσει καλά πάνω κάτω.
Η δική μου γέμιση για σήμερα ήτανε: 300 γρ. Φέτα τριμμένη, 150 γρ. Τυριά διάφορα τριμμένα, ψιλοκομμένη γαλοπούλα, 2 αυγά, λίγο μαύρο πιπέρι και 5 κ.σ γάλα εβαπορέ.
Τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”