Συνταγές
Ζυμαρόπιτα… Μια πίτα από την Ήπειρο, με ιδιαίτερη γεύση
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Stav Gemini – “ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΛΙΓΑ ΥΛΙΚΑ”.
ΥΛΙΚΑ
3 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι γ.ο.χ.
4 φλυτζάνια τσαγιού νερό
1 φλυτζάνι τσαγιού γάλα φρέσκο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
250 γραμμάρια φέτα
Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι κ σιγά σιγά το νερό, ανακατεύοντας με ένα πιρούνι κ διαλύοντας τους σβόλους. Το μείγμα θα γίνει χυλός
Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, το ελαιόλαδο, το γάλα και ανακατεύουμε καλά
Ρίχνουμε τη φέτα σε κομμάτια (γύρω στα 200 γραμμάρια) κ κρατάω τα υπόλοιπα 50 γραμμάρια. Ανακατεύουμε καλά όλο το μείγμα
Λαδώνουμε ένα στρογγυλό ταψί, διαμέτρου 27 εκ., σε όλη την επιφάνειά του κ το βάζουμε στον προθερμασμένο φούρνο, στην τελευταία σχάρα, στις αντιστάσεις
Αυτό το κάνουμε για να ροδίσει το κάτω μέρος της πίτας κ να βγαίνει από το ταψί ευκολότερα. Οι πίτες με χυλό, χωρίς φύλλο, ενδέχεται να κολλήσει το κάτω μέρος τους στο ταψί
Όταν αρχίσει να μυρίζει το ελαιόλαδο, βγάζουμε προσεκτικά το ταψί από το φούρνο για να μην καούμε
Ρίχνουμε μέσα το χυλό κ τρίβουμε από πάνω την υπόλοιπη φέτα. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο
Ψήνουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσει η πίτα καλά
Η Συνταγή είναι από κ. Stav Gemini – “ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΛΙΓΑ ΥΛΙΚΑ”.